BRITANSKI SKANDAL

Serija vojvotkinji i vojvodi od Argylla: Glavni glumci su izvrsni, ali likovi su nesimpatični

Very British Scandal

 Bbc
Produkcijski aspekt je impresivan, ali to nije dovoljno da se zasjeni serija "Kruna", u kojoj takvih motiva ima napretek

Prije no što su zaredali skandali kraljevske obitelji u novije doba, i obično plemstvo imalo je svojih aduta. Tako je iznimno dramatičan bio razvod vojvode i vojvotkinje od Argylla iz 1963. koji je obilovao pikanterijama što su ih tadašnji mediji iscrpno navodili.

Najprije je vojvoda pokrenuo brakorazvodnu parnicu jer je njegova supruga mijenjala partnere brzinom koju je bilo teško zabilježiti, a ona mu je uzvratila kontratužbom, tvrdeći to isto. U pozadini se naslućivalo o čemu se zapravo radi, neki od bračnih partnera bili su bogatiji, neki siromašniji, imali su dvorce koje je bilo skupo obnavljati i ovisili od očeva i majki koji su imali novca.

Takav je bio slučaj i s Margaret i Ianom Campbellom, kako je vojvodama bilo pravo ime, on je htio obnoviti svoj dvorac u Škotskoj i platiti ronilačke radove (u okolici je naime potonuo brod s neizmjernim blagom), a ona se naprosto htjela dobro provesti i uživati u tituli vojvotkinje. To je drugo poglavlje mini serije koja je počela "Vrlo engleskim skandalom" (Hugh Grant i Ben Whishaw kao gay par pred raskidom), ova se zove "Vrlo britanski skandal" jer je odigrava na širem britanskom području, Claire Foy i Paul Bettany su izvrsni protagonisti, ali i prilično nesimpatični, što je glavni problem cjeline. Produkcijski aspekt je impresivan, ali to nije dovoljno da se zasjeni serija "Kruna", u kojoj takvih motiva ima napretek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:15