REIZDANJE 'DALLASA'

Remake sapunice: Kako će zli J.R. trpjeti ‘zelene’

Larry Hagman je načelno već pristao ponovno biti glavni zlikovac kojega smo obožavali mrziti

Dallas”, najpopularnija sapunica iz 80-ih, uz “Dinastiju”, uskoro će dobiti svoje nastavke, odnosno “remake” u kojem će se pratiti život nasljednika obitelji Ewing. Osam pilot-epizoda, koliko ih je zasad planirano, predstavit će odraslu djecu glavnih likova iz 80-ih, sinove J. R.-a ili punim imenom Johna Rossa J.R. Ewinga Jr., kojeg je glumio Larry Hagman, i njegova brata Bobbyja, kojega je glumio miljenik žena u to vrijeme, Patrick Duffy. Glavne su uloge ponuđene Johnu Travolti i Jennifer Lopez, no zasad nije potvrđeno jesu li oni zainteresirani. Osim Travolte, producenti novog “Dallasa” pregovarali su i sa zvijezdom serije “24”, Kieferom Sutherlandom, koji je odbio ulogu J.R.-ova sina.

Potpuno drugačija priča

Nasljednici u novim epizodama pokušavaju spasiti carstvo svoje obitelji i dinastiju Ewing ponovno vratiti na vrh liste najbogatijih naftnih obitelji u svijetu. Vremena su se promijenila, pa tako navodno Ewingovi više ne žive na poznatom ranču Southfork, a suočavaju se i s potpuno novom konkurencijom. Očekuje se da će se u seriji pojaviti i Larry Hagman u svojoj originalnoj ulozi J.R.-a, koji je načelno već pristao ponovno biti glavni zlikovac kojega smo obožavali mrziti.

Naftno tržište u vrijeme J.R.-a bilo je glamurozno, nafta se crpila gdje je postojao teren bogat crnim zlatom. Svi pamte scene sretnih i nasmijanih lica naftaša dok ih crna tekućina iz novootkrivenog izvora zalijeva po licu. Međutim, to su bile osamdesete kad ekologija nije bila stil života i malo tko je uopće govorio o očuvanju okoliša. Nafta se u to vrijeme tretirala kao izvor bogatstva, pokretač gospodarstva i bila je sinonim za blagostanje. Danas je, pak, priča potpuno drukčija. Od 80-ih se pojavio niz novih kompanija, a i tehnologija crpljenja nafte toliko je napredovala da će naftaši iz Dallasa morati promijeniti svoj način poslovanja. No, ono što je najvažnije, morat će se prilagoditi ekološkim standardima te biti spremni na to da se na naftaše ne gleda blagonaklono.

Najbolji primjer za to je ne tako davna afera s British Petroleumom kada je u Meksičkom zaljevu eksplodirala njihova bušotina Deepwater Horizon. Šezdeset tisuća barela nafte dnevno se izlijevalo u more, a svaki se dan trošilo sedam milijuna dolara kako bi se pokušalo zaustaviti curenje.

Praktični savjeti

Vrijednost BP-jevih dionica drastično je pala, a javnost je prosvjedovala zbog sporosti u rješavanju problema. Mnogi slavni tada su se uključili u akciju spašavanja prirodnih resursa, a sasvim prigodno, u jednoj je sudjelovao i Larry Hagman, i to u ulozi J.R.-a koji je dao nekoliko savjeta. Slične će savjete u novim epizodama morati dati i svom sinu ako želi da Ewingovi ne dožive sudbinu posrnulog BP-ja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:42