SVJETSKA PREMIJERA

'RATOVI ZVIJEZDA - EPIZODA VII: SILA SE BUDI' Najiščekivaniji film godine moći ćemo pogledati prije Amerikanaca

 Getty
Hrvatski gledatelji film će moći pogledati već u četvrtak 17. prosinca, dan prije početka distribucije u Americi

Objavljen je datum, zna se i grad, ali kino ili svečana dvorana u kojima će se to održati još nije poznata.

“Ratovi zvijezda - epizoda VII: Sila se budi” imat će svjetsku premijeru u ponedjeljak 14. prosinca u Los Angelesu i već je sada jasno da će pomama za ulaznicama biti golema, jer je distributer Disney najavio da neće biti prethodnih projekcija za novinare ni filmsku ekipu, kako priča filma i najzanimljivije situacije ne bi procurile prije toga na internetu. Po svoj prilici, neće biti dovoljno da ste celebrity, morat ćete biti visoko pozicionirani u hijerarhiji holivudskog showbusinessa da biste se probili u dvoranu.

Crvenim tepihom prije premijere po svoj prilici prošetat će se zvijezde omiljenog prvog izdanja serijala iz 1977., Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels i Peter Mayhew, koji u novom filmu imaju manje uloge, ali i novi glavni junaci, John Boyega, Daisy Ridley, Oscar Isaacs, Domhnal Gleeson, Adam Driver, Gwendoline Christie, Lupita Nyong’o, Andy Serkis i Max von Sydow. Čitav show preselit će se u utorak u London, gdje će biti upriličena svečana europska premijera.

Našim gledateljima izvjesnu zadovoljštinu predstavlja činjenica da će film moći pogledati već u četvrtak 17. prosinca, dan prije početka distribucije u Americi, jer su takva pravila: premijerno prikazivanje u europskim kinima uglavnom je četvrtkom, a u Americi tek petkom.

Redatelj filma je J. J. Abrams, koji je već uspješno osvježio franšizu “Zvjezdanih staza”, no za “Ratove zvijezda” očekuju se dvostruko ili trostruko veći rezultati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:32