ZABAVNO I DINAMIČNO

Provokativni crtić ‘Nimona‘ preuzeo je Netflix. Disney je, možda, sablaznio poljubac dvojice viteza

Nimona (2023), Netflix

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
‘Radnja se odigrava u futurističkom srednjem vijeku, junak je običan građanin koga kraljica odluči proglasiti vitezom...‘

Već smo zaboravili da je najveća žrtva spajanja Disneyja i Foxa bio dinamični animirani studio Blue Sky, koji je već s prvim dugim crtićem "Ledeno doba" začeo uspješnu franšizu. Vrlo dobro prošao je i "Rio", ali Disney je imao vlastiti animirani odjel koji je ne tako davno potpisao dva najveća hita u povijesti animacije, "Ledeno kraljevstvo" i njegov nastavak, a još se mogao pohvaliti i respektabilnim partnerom, animiranom radionicom Pixar. Prema tome, za Blue Sky među njima nije bilo mjesta, pa je taj ukinut prije dvije godine, i to baš u trenutku kada je dovršavao provokativni crtić "Nimona".

Takav dragulj nije propustila kompanija Megan Ellison Annapurna, povezala se s Netflixom, završila film i plasirala ga izravno na streaming platformu. Disneyja je možda sablaznio poljubac dvojice viteza u finalu, no sada ga možete gledati koliko hoćete na Netflixu, a ima tu i svakojakih drugih bezobraština. Radnja se odigrava u futurističkom srednjem vijeku, junak je običan građanin koga kraljica odluči proglasiti vitezom, kako bi prekinula tradiciju da taj status dobivaju samo plemići. Nije sve baš proteklo onako kako je zamislila, no njezin favorit poslije se sprijatelji s drskom curicom, vičnom neprestanom mijenjanju oblika. Dinamično, vrlo zabavno djelce, ugodno iznenađenje suvremene animacije.

image

Nimona (2023), Netflix

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Nimona

fant. romant. crtić

SAD, 2023. (Netflix)

R: Nick Bruno i Troy Quane

G: Chloë Grace Moretz, Riz Ahmed

*****

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:33