Zagreb Dox

"Priča prati dvije časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju i zaljubljuju se"

Film ”Nun of Ypur Business”
 Promo
Film "Nun of Your Business" Ivane Marinić Kragić od 1. ožujka kreće u distribuciju


Nagrađeni dugometražni dokumentarni film 'Nun of Your Business' redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić kreće u kino prikazivanje u domaćim kino dvoranama. Na festivalu dokumentarnog filma Zagrebdox 2020, gdje je imao i svjetsku premijeru, film Nun of Your Business osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac.

Od 1. ožujka film se prikazuje na programu Kinoteke Zagreb, a nastavlja projekcijama u Kino Gaj Varaždin (5.03.), zagrebačkom kinu Tuškanac (11.03.), Centru za kulturu Čakovec (19.03.) Kino Forum Zagreb (19.03.), Kino Valli Pula (26.03.) te Art kino Rijeka (1.4.).

Kako se navodi u pozivu na projekciju: "Priča prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2021 19:01