POLIMAC PREPORUČUJE

Pogledali smo novu Netflixovu horor seriju koju Hrvati obožavaju: nemojte propustiti, ali...

Autorica serije Rebecca Sonnenshine rekla da serijom želi udahnuti novi život u žanr nadnaravnog horora

 Netflix/Youtube
"Archive 81" prati restauratora Dana Turnera koji dobije zadatak restauriranja kolekcije tajanstvenih video kazeta iz 1994. godine

Otkad je podcastima značajno porasla popularnost, Hollywood i streaming giganti sve ih češće pretvaraju u filmove i serije.

Netflixova nova serija "Archive 81", koja je u trenutku pisanja ovog teksta druga najpopularnija serija na hrvatskoj inačici to servisa, adaptacija je istoimenog podcasta koji se temelji na pronađenim snimkama, a se bavi ritualima, pričama i zvukom.

Podcast "Archive 81" počeo se emitirati 2018. godine, a sadrži tri sezone. Pod istim su imenom emitirane i dvije miniserije.

Rebecca Sonnenshine, autorica serije, pisala je scenarije za serije "The Boys" i "Vampirski dnevnici", a za Deadline je rekla da serijom "Archive 81" želi udahnuti novi život u žanr nadnaravnog horora te da će njezina srž biti duboka i mračna romansa.

"Archive 81" prati restauratora Dana Turnera (Mamoudou Athie) koji dobije zadatak restauriranja kolekcije tajanstvenih video kazeta iz 1994. godine. Turner otkrije da su kazete pripadale dokumentaristice Melody Pendras (Dina Shihabi) te da je ona istraživala opasan kult koji je navodno djelovao u New Yorku.

U novoj epizodi "Polimac preporučuje" filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac i novinar Jutarnjeg Damjan Raknić raspravljaju o filmovima i motivima koji su inspirirali "Archive 81" te horor žanru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:32