POLIMAC PREPORUČUJE

Pogledali smo novu hit seriju ‘Reacher‘: ‘Fenomenalna serija kakvih u Hollywoodu više nema‘

Alan Richtson kao Jack Reacher

 LANDMARK MEDIA/Alamy/Alamy/Profimedia
Alan Richtson bez ikakvih problema igra Jacka Reachera, a kako je visok 188 cm, djeluje prilično uvjerljivo kada prijeti nasiljem

Ukoliko je gledao prvu sezonu ove Amazonove serije, Tom Cruise morao bi odustati od uloge Jacka Reachera.

Naime, kad je snimio svoj prvi film u kojem je igrao protagonista romana Leeja Childa (pseudonim britanskog pisca Jima Granta), bilo je podsmješljivih komentara da je prenizak za takav pothvat. U romanima Reacher zastrašuje svoje protivnike time što izgleda kao gorostas, a Cruise je to morao nadoknaditi drugim glumačkim trikovima.

U seriji "Reacher" Alan Richtson bez problema se snašao u toj ulozi, visok je metar i 88 cm, a djeluje i prilično uvjerljivo kada zaprijeti nekome tko mu se ne sviđa.

Prve nam se epizode čine pomalo shematske, Reacher lako sklapa prijateljstva s onima koji to zaslužuju i rješava se onih ga žele zastrašiti, sve se odigrava suviše lagano, međutim, iz epizode u epizodu serija se sve više uslojava.

U jednoj sceni protagonist ubije nekog hulju, strpa ga u prtljažnik, no kako tamo nema previše mjesta, mora mu polomiti kosti da stane u taj uski prostor: poslije slasno zagrize sendvič, koji mu je njegov partner ponudio.

Prva sezona snimljena je po Childovom romanu "Killing Floor", objavljenom 1997., a kako je serija u samo nekoliko dana postigla golem uspjeh, već je naručena i druga. Srećom, knjiga o Reacheru ima puno, pa ćemo seriju, po svoj prilici, još dugo gledati na Amazonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:39