POLIMAC PREPORUČUJE

Pogledali smo Netflixovu hit seriju koja je razbjesnila Francuze: ‘Topla preporuka!‘

Lily Collins
 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia
Autorski tim na čelu sa Darrenom Starom ("Seks i grad", "Beverly Hills", "Melrose Place") spretno miješa ljubav, modu i marketing

Netflixova serija "Emily in Parizu" u svojoj prvoj sezoni konflikte stvara pomoću nekoliko dobro poznatih dramskih obrazaca.

Glavna junakinja serije, Amerikanka Emily Cooper (Lily Collins; ujedno i jedna od producentica serije), poslana je u Pariz kako bi djelatnike jedne marketinške agencije poučila "američkom" načinu rada, međutim ona francuski ne zna ni beknuti, što joj francuski kolege odmah zamjere.

Istini na volju, Cooper se nikada nije trebala naći u toj situaciji, no kada njezina šefica, osoba koja je prvotno trebala otići u Pariz, ostane u drugom stanju, odluka padne da će u Grad svjetlosti mlada i lingvistički ograničena Emily.

Ambiciozna Emily odluči od svog odlaska u Francusku napraviti maksimum te bez puno razmišljanja prihvati ovaj izazovni angažman, što teško padne njezinom dečku Dougu (Roe Hartrampf), koji si je nekako zamislio da će njih dvoje (zauvijek) ostati u svome rodnome Chicagu.

Pravi problemi, međutim, počnu kada Emily upozna svoje nove kolege, kolege koje bi trebala podučavati kako bolje raditi marketing na društvenim mrežama. Dok je suradnici Julien (Samuel Arnold) i Luc (Bruno Gouery) manje ometaju, šefica marketinške agencije Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu) u Emily vidi prijetnju, konkurenciju i općenito nepoželjan element.

Treći dramski stup serije čini Emilyjin ljubavni život. Unatoč tome što u Pariz dođe zauzeta, vrlo brzo postane jasno da njezina i Dougova veza neće izdržati te da će, kako joj jedan lik kaže, "morati naći dečka u Parizu". Tu na scenu stupa Gabriel (Lucas Bravo), Emilyjin susjed i talentirani kuhar u obližnjem restoranu.

U novoj epizodi serijala "Polimac preporučuje" filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac i novinar Jutarnjeg Damjan Raknić raspravljaju o tome kako se "Emily u Parizu" nosi s ova tri osnovna zapleta, zašto su se Francuzi uvrijedili kada su vidjeli kako su prikazani u seriji te ima li Lily Collins dovoljno šarma i karizme da iznese ovu seriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:07