Amazon

Pogledajte prvi trailer za najskuplju seriju svih vremena ‘Gospodar prstenova: Prstenovi moći‘

Amazon donosi seriju ”Prstenovi moći”

 Prime Video/Ferrari/Profimedia
Na prvu sezonu je potrošeno vrtoglavih 465 milijuna dolara. Radnja se odvija tisućama godina prije ‘Hobita‘

Brojne fanove fantasy svijeta J.R.R. Tolkiena obradovat će vijest da je platforma Amazon Prime Video predstavila najavu za dugoočekivanu seriju "Gospodar prstenova: Prstenovi moći", prenosi The Hollywood Repoter.

Vjeruje se da je riječ o najskupljoj seriji u povijesti. Na prvu sezonu je, naime, potrošeno vrtoglavih 465 milijuna dolara.

Očekuje se da bi se radnja serije mogla protegnuti kroz 50 sati i pet sezona, a okosnica priče bit će kovanje prstenova koje je omogućilo Sauronovoj tami da ovlada Međuzemljem. Radnja se odvija tisućama godina prije događaja u "Hobitu" ili pak "Gospodaru prstenova".

Autori serije J.D. Payne i Patrick McKay ispričat će i epsku priču o Numenoru te savezu patuljaka i ljudi, piše Variety.

"Moć prstenova" ujedinjuje mnoge važne priče o Međuzemlju. Gledatelji su imali priliku pratiti priču o jednom prstenu, no prije nego što je bilo tog prstena, bilo ih je mnogo, a mi smo sretni što možemo podijeliti priče o svima njima", otkrivaju autori.

Trailer najavljuje povratak voljenih likova Galadriel i Elronda (ovoga puta u mlađoj verziji) koje su u trilogiji "Gospodar prstenova" utjelovili australska glumica Cate Blanchett i engleski glumac Hugo Weaving, ali uvodi i nove likove poput princeze patuljaka Dise te patuljka Arondira.

Za razliku od patuljaka koji igraju središnju ulogu u serijalu, čarobnjaci i hobiti bit će odsutni u ovoj priči jer "oni nisu važni igrači u tom razdoblju. Spomenuti su, s druge strane, preci hobita, harfooti, no oni će se naći na margini priče" prenosi The Hollywood Reporter.

Jeff Bezos je, piše Vanity Fair, i sam ogromni fan J.R.R. Tolkiena, a Amazon se mora dokazati, kažu, u proizvodnji titanskih i prestižnih serija, no s obzirom da se radi o kanonu fantasy literature, rizik je značajan.

Rezultat će biti poznat skoro jer je snimanje prve sezone završeno u kolovozu prošle godine, a prva će se epizoda premijerno prikazati 2. rujna ove godine. Nastavak će obožavatelji iščekivati iz tjedna u tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 19:26