DRAMA Z. OGRESTE

‘Plavi cvijet‘, najbolji film ovogodišnjeg festivala u Puli, idući tjedan dolazi u kina

"Plavi cvijet" kroz motrište sredovječne Mirjane, slika njezinu borbu za vlastiti komadić životne sreće

Nakon svjetske premijere na 43. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu na kojemu ga je publika izabrala trećim najboljim filmom festivala, "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste je prikazan na nizu europskih festivala.

Na 68. Pulskom filmskom festivalu nagrađen je Velikom zlatnom arenom za najbolji film, redatelj Ogresta Zlatnom arenom za najbolju režiju, dok je Vanja Ćirić nagrađena Zlatnom arenom za najbolju žensku glavnu ulogu. Film je osvojio i Nagradu međunarodnog žirija kritike.

Ova filmska priča o ženi, majci i kćeri, obitelji, ljubavi, sebičnosti i samoći, od 14. listopada će se naći i u redovitoj kino distribuciji u CineStar kinima.

"Plavi cvijet" kroz motrište sredovječne Mirjane, službenice u maloj zagrebačkoj tvornici konca, slika njezinu borbu za vlastiti komadić životne sreće. U danu kad se za nju priprema skromna svečanost povodom 20 godina rada u tvrtki, situacije koje joj se događaju u odnosima s bližnjima, osvjetljavaju čitav njezin život.

Osim Vanje Ćirić u glavnoj ulozi, u središnjim ulogama su i Anja Šovagović Despot, Tea Haračević kao kći Veronika, Nikša Butijer kao bivši muž, Alen Riverić u ulozi ljubavnika te Doris Šarić Kukuljica kao njegova supruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 05:27