NIJE LAKO

Petar u kvizu ‘Tko želi biti milijunaš‘ otvorio pitanje za 68.000 eura pa odmah odustao. Znate li vi odgovor?

Petar Vrvilo

 Tko želi biti milijunaš?/HRT
U pitanju se tražilo ime našeg naselja koje je planski podignuto za vrijeme Mussolinijeve Italije

Uzbudljiv je bio početak druge emisije nove sezone kviza "Tko želi biti milijunaš" - student Petar Vrvilo otvorio je visoko 14. pitanje! Upoznali smo i Filipa Paića koji je odustao na devetom pitanju te Marinu Malešević koja je završila igru s osvojenih 5000 eura.

U prošloj emisiji gledali smo sjajnog Petra Vrvilu koji je nakon 13. točnih odgovora stigao nadomak glavne nagrade! Otvorio je emisiju pitanjem za 68.000 eura u kojem se tražilo ime našeg naselja koje je planski podignuto za vrijeme Mussolinijeve Italije. Šibenčanin je iskoristio sve džokere, nije bio siguran u točan odgovor te je odlučio odustati i zadržati osvojenih 34.000 eura, piše HRT.

Marina Malešević dolazi iz Daruvara, predaje biologiju u školi, a u slobodno vrijeme voli čitanje i pub kvizove. Nastupala je kao treća natjecateljica, a u pratnju je dovela majku Jasenku. Prvi džoker Marina je zatrebala na šestom pitanju. Uz pomoć publike, koja je 69 % glasova dala odgovoru pod D "Enver Hoxha", ponudila je točan odgovor na pitanje: "Tko je svoju zemlju ‘okitio‘ bunkerima koji su danas prava turistička atrakcija?".

Na idućem pitanju Marina nije bila sigurna čiji stupovi čine španjolski grb pa je u pomoć pozvala džokera "zovi", kolegu Vladimira koji predaje povijest. Sugerirao je odgovor pod C "Heraklovi", na koji je kasnije i Marina posumnjala te je točnim odgovorom osvojila 600 eura i nastavila igru s još jednim džokerom na raspolaganju.

image

Marina Malešević

Tko želi biti milijunaš?/HRT

"Tko je 23. rujna 2024. navršio 75 godina", glasilo je 9. pitanje na kojem je Marina iskoristila posljednji džoker "pola-pola". Nije bila sigurna o kojem se glazbeniku radi te je nakon eliminacije odgovora C i D, odabrala odgovor pod A "Bruce Springsteen" i osvojila 2500 eura!

Bez džokera na raspolaganju, Marina je otvorila 10. pitanje za prelazak drugog praga u kojem se tražio sastav gela koji najčešće dolazi u kutijama za cipele ili elektroničke uređaje zbog sprečavanja problema s vlagom. Iako nije bila sigurna, odlučila se za odgovor C "od silicijeva dioksida" te je točnim odgovorom osvojila minimalnih 5000 eura.

Na 11. pitanju tražio se točan naziv romana Agathe Christie, a Marina se dvoumila između odgovora pod B i D. Odučila se za "Smrt u Mezopotamiji", no tražen odgovor je bio "Ubojstvo u vikariji" pa je završila igru s osvojenih 5000 eura.

Filipa Paića, studenta iz Zagreba, gledali smo kao drugog natjecatelja. U slobodno vrijeme voli filmove i tenis, a u pratnji je poveo prijatelja iz djetinjstva.

image

Filip Paić

Tko želi biti milijunaš?/HRT

Na sedmom pitanju, u kojem se tražila suvišna namirnica u pripremi salate caprese, Filip je uz pomoć džokera "pola-pola" stigao do točnog odgovora, dok je na osmom pitanju u pomoć pozvao prijatelja Mateja, koji mu je sugerirao točan kontinent koji vidimo iz svemira na početku filma "Furiosa", piše HRT.

Student je zaustavljen na 10. pitanju kojim se prelazi drugi prag, a koje je glasilo: "Stanovnici kojeg se grada nazivaju Sinjoren, jer je grad nekoć bio pod španjolskom krunom?". Odlučio je iskoristiti posljednji džoker "pitaj publiku", koja je najviše odgovora dala odgovoru pod D "Ancone", dok je Filip sumnjao na odgovor C "Avignona", stoga je odlučio odustati. To je bio ispravan potez jer je tražen odgovor bio A "Antwerpena" pa je mladić odustajanjem zadržao osvojen iznos od 2500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 21:57