LOŠ REZULTAT

Ove je godine gledanost dodjele Oscara najniža u povijesti: Pad od 58% u odnosu na godinu ranije

 Valerie Macon/AFP
Najnoviji loš rezultat očekivali su filmski stručnjaci i on odgovara podacima s ostalih filmskih dodjela nagrada

Praćenost posljednje svečane dodjele Oscara je pala na 9,85 milijuna televizijskih gledatelja u SAD-u, što je pad od više od 58 posto u odnosu na godinu dana ranije i najniža je u povijesti, pokazuju podaci kanala ABC koji je prenosio dodjelu.

Početkom 2020. prije pandemije koja je pokosila Hollywood i filmsku industriju, večer dodjele Oscara je privukla 23,6 milijuna američkih gledatelja, što je tada bila najlošija praćenost tog događaja dotad.

Najnoviji loš rezultat očekivali su filmski stručnjaci i on odgovara podacima s ostalih filmskih dodjela nagrada poput Zlatnog globusa.

Kino dvorane su većim dijelom 2020. bile zatvorene i filmski studiji su odgodili velike produkcije, pa ovogodišnji kandidati za Oscare nisu bili poznati široj publici, poput velikog pobjednika večeri "Zemlje nomada", neovisnog filma skromnog proračuna i s brojnim naturščicima koji su glumili sami sebe.

Pad pratitelja dodjele Oscara je redovit posljednjih godina. Još 2014. je gala večer pratilo 43 milijuna gledatelja pred malim ekranima.

Oscara za najbolji film dobila je drama Chloe Zhao "Zemlja nomada", koja je nagradu donijela i glavnoj glumici Frances McDormand, a Oscara za najbolju mušku ulogu osvojio je Anthony Hopkins za ulogu u film u "Otac".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 04:07