CRNA KOMEDIJA

Ovaj ‘dream team‘ pokušat će naizgled nemoguće: Remakeom žele nadmašiti legendarnog Douglasa i Kathleen Turner

Kathleen Turner i Michael Douglas u ‘Ratu ruža‘, 1989.

 United Archives/impress/United Archives/Profimedia/United Archives/impress/united Archives/profimedia
Brakorazvodna crna komedija iz 1980-ih ‘Rat ruža‘ doživjet će svoj remake

Brakorazvodna komedija iz 1980-ih "Rat ruža" doživjet će svoj remake, a u glavnim će se ulogama naći Olivia Colman i Benedict Cumberbatch, prenosi Deadline.

Predstavnici studija Searchlight Pictures izjavili su da će se Colman i Cumberbatch pojaviti u novoj verziji ove priče, koju je režirao Jay Roach iz ‘Austina Powersa‘, a napisao Tony McNamara iz ‘Poor Thingsa‘.

image

Benedict Cumberbatch

Matt Crossick/Alamy/Alamy/Profimedia/Matt Crossick/Alamy/Alamy/Profimedia
image

Olivia Colman

Matt Crossick/Pa Images/Profimedia/Matt Crossick/pa Images/profimedia

"‘Rat ruža‘ je ludo smiješna, veća od života, a opet duboko ljudska priča... s Jayem na čelu i Benedictom, Olivijom te Tonyjem, imamo tim iz snova koji će je oživjeti", rekao je šef Searchlighta, Matthew Greenfield.

Originalna filmska verzija ‘Rata ruža‘ objavljena je 1989., a glumili su Michael Douglas i Kathleen Turner kao naizgled dobro usklađen par čiji se krah braka pretvara u epsku bitku oko nagodbe. Režirao ga je Danny DeVito, koji se u filmu pojavio i kao odvjetnik.

image

Danny DeVito, Kathleen Turner i Michael Douglas u ‘Ratu ruža‘, 1989.

20th Century Fox - Album/Album/Profimedia/20th Century Fox - Album/album/profimedia

Trenutačni projekt, na kojem se radi od 2017., navodno je "reimaginacija" izvornog romana pokojnog Warrena Adlera, objavljenog 1981. Uključene su produkcijske kuće povezane s oboje glavnih glumaca: Cumberbatchov SunnyMarch, koji je također zaslužan za ‘The End We Start From‘, ‘The Courier‘, ‘The Electrical Life of Louis Wain‘ i ‘Colman‘s South of the River (Wicked Little Lies)‘. Adlerovi sinovi Jonathan i Michael također su dobili svoje zasluge.

Podsjetimo, crna komedija iz 1989. ‘Rat ruža‘, koju su neki prevodili i kao ‘ Rat Roseovih‘ zbog prezimena glavnih likova, govori o ljubavnom suživotu studenta prava Olivera i gimnastičarke Barbare Rose, od samih početaka tijekom kojih su se iskreno voljeli, pa do prestanka njihove ljubavi i krvoločnog (doslovce) rata oko razvoda i podjele materijalnih dobara koja su u međuvremenu zajedno stekli. Douglas i Turner neponovljivo su odigrali supružnike, a ovo im je bio treći film u kojem su glumili zajedno s DeVitom.

Film je bio nominiran za tri Zlatna globusa (najbolji film - komedija, glumac i glumica), BAFTA-u (najbolji adaptirani scenarij) i Zlatnog medvjeda na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu (Danny DeVito), a osvojio je njemačku nagradu Golden Screen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:11