DAY SHIFT

Oskarovac Jamie Foxx protagonist je novog, ponešto drugačijeg, akcijskog filma o vampirima

film ”Day Shift”

 Netflix/Planet/Profimedia/Netflix/Planet/Profimedia
Nekadašnji lovac na vampire, naći će se u financijskoj stisci te će se, kako bi kćeri mogao priuštiti aparatić za zube, biti prisiljen vratiti starome zanatu

Vampiri su besmrtni, a isto, čini se, vrijedi i za motiv vampira na filmu. Najrecentniji primjer dolazi u obliku filma "Day Shift", Netflixovog redateljskog prvijenca J.J. Perryja s oskarovcem Jamiejem Foxxom ("Ray", "Django Unchained", "Collateral", "Dreamgirls"), Daveom Francom, bratom poznatijeg, relativno kontroverznog glumca Jamesa Franca i suprugom glumice Alison Brie te reperom Snoop Doggom u glavnim ulogama.

Bud Jablonski (Foxx), nekadašnji lovac na vampire, naći će se u financijskoj stisci te će se, kako bi kćeri mogao priuštiti aparatić za zube i platiti visoku školarinu u privatnoj školi, biti prisiljen vratiti starome zanatu. Kako bi uspio u svome naumu Bud će se uz pomoć prijatelja Johna Elliota (Dogg) ponovno pridružiti sindikatu lovaca na vampire iz kojeg su ga prethodno izbacili zbog riskantnog ponašanja i preagresivnog lovačkog stila.

No preko njegove prošlosti predsjednik sindikata neće prijeći tako lako pa će Budov povratak u sindikat uvjetovati poštivanjem strogih pravila, isključivo dnevnom smjenom te radom pod nadzorom savjetnika Setha (Franco).

Za razliku od gotičkog i kontemplativnog tona kultnog vampirskog filma "Intervju s vampirom" iz 1994. godine temeljenog na predlošku autorice Anne Rice, koji je zauzeo respektabilno mjesto u filmografiji nekih od najvećih holivudskih zvijezda poput Toma Cruisea, Brada Pitta te Antonija Banderasa i pobrao nekoliko nominacija za nagradu Oscar te melankolično-patetičnog tona sage "Sumrak" temeljene na tinejdžerskim, ljubavnim romanima Stephanie Meyer, koji su, kao i filmske adaptacije, postali globalni fenomen i glavne glumce, Stewart i Pattinsona, uveli u filmsku elitu, "Day Shift", koji se u jednom trenu šaljivo referira na slavnu vampirsku franšizu, plovi laganijim vodama i donosi dozu humora i akcije, elemente koji bi nekim gledateljima mogli poslužiti kao ljetna razbibriga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:27