OČEKIVANA ‘SABLJA‘

Odgođena je serija o ubojstvu Zorana Đinđića. U Srbiji nagađaju koji je razlog

Serija Sablja

 Rts/
Premijera Đinđića igra Dragan Mićanović, Milorada Ulemeka Legiju tumači Sergej Trifunović, dok Tihana Lazović glumi Đinđićevu suprugu Ružicu...

Serija "Sablja", čije je emitiranje na RTS-u gromoglasno najavljivano, i koja je prošle godine imala pretpremijeru u MTS dvorani, neće biti prikazana u subotu, 24. veljače, pišu mediji u Srbiji. RTS je objasnio razloge emitiranja serije u novom terminu.

Podsjetimo, kako smo pisali, serija se bavi ubojstvom Zorana Đinđića, kao i događajima prije i poslije ožujka 2003. godine.

Datum premijere, pisali smo i mi, trebala je biti subota, 24. veljače 2024. u 20.05. No, "Sablja" je naprasino maknuta iz programa.

Sada u tom terminu, kako se navodi, stoji epizoda treće sezone serije "Tajna vinove loze", prenosi N1.

Neslužbeno je Nedeljnik saznao da će "Sablju", ukoliko ne bude dodatnih promjena, emitirati u svibnju, zbog festivala, kojeg još nisu imenovali. Naime, kako navode, jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da "Sablju" i priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svjetsku javnost, uvrsti u svoj program.

"Zato, poštujući pravila europske i svjetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svijetu, serija Sablja na RTS-u bit će emitirana u novom terminu, o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti gledatelje", piše u tekstu.

Redatelji serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, scenaristi Dejan Prčić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Vladimir Tagić i Goran Stanković, koji ističu da je u pitanju "dramska interpretacija stvarnih događaja".

- Neke scene su rezultat pretpostavke, umjetničke obrade i ne predstavljaju objektivnu istinu - upozoravaju tvorci "Sablje".

Premijera Đinđića igra Dragan Mićanović, Milorada Ulemeka Legiju tumači Sergej Trifunović, dok Tihana Lazović glumi Đinđićevu suprugu Ružicu. U ovoj seriji glume i Zlatko Burić, Marija Škaričić, Mirsad Tuka, Jasna Đuričić, Feđa Štukan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:47