ZVIJEZDA ‘SUMRAK SAGE‘

Objavljeno ime predsjednice žirija Berlinalea 2023.: ‘Ona je perfektna poveznica između SAD-a i Europe‘

Kristen Stewart 

 Valerie MACON/AFP
Mnogim likovima, od Belle Swan do princeze od Wallesa, udahnula je život, kaže vodstvo filmskog festivala o Kristen Stewart

Američka glumica Kristen Stewart izabrana je za predsjednicu žirija sljedećeg filmskog festivala Berlinale koji se u veljači održava u Berlinu, priopćeno je u petak.

"Kristen Stewart je jedna od najtalentiranijih i najsvestranijih glumica svoje generacije. Ona je mnogim likovima, od Belle Swan do princeze od Wallesa, udahnula život", stoji u priopćenju vodstva Berlinalea, Mariette Rissenbeek i Carla Chatriana.

U priopćenju se navodi kako je Stewart "perfektna poveznica" između SAD-a i Europe i kao takva je idealna osoba na čelu međunarodnog žirija koji će na sljedećem Berlinaleu odlučivati o pobjedničkom filmu u glavnoj konkurenciji. Imena ostalih članova žirija bit će objavljena naknadno.

Sedamdeset i treći Berlinale održava se od 16. do 26. veljače 2023. Filmski festival u Berlinu je, uz festivale u Cannesu i Veneciji, jedan od tri najvažnija filmska festivala u svijetu.

Na posljednjem Berlinaleu na čelu međunarodnog žirija nalazio se američki redatelj M. Night Shyamalan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:51