Hit serija

Objavljen novi trailer za ‘Stranger Things‘, progovorila i Kate Bush: ‘Svijet je poludio...‘

Sadie Sink kao Max Mayfield u seriji ”Stranger Things” 

 Netflix/Hollywood Archive/Profimedia
Pjesma "Running Up That Hill" je zahvaljujući seriji nakon 30 godina ponovno postala hit. Pojavljuje se i u novoj najavi

Kate Bush je dala prvi intervju otkako je njezina pjesma "Running Up That Hill" iz 1985. godine poharala glazbene top ljestvice zahvaljujući tome što se pojavila u seriji "Stranger Things".

"Cijeli svijet je poludio", rekla je u intervjuu na BBC-jevom radiju, dodajući kako je "cijela ova izvanredna situacija šokirala".

Njezina je pjesma ključni motiv u radnji četvrte sezone megapopularne Netflixove drame.

"To je sjajna serija, zapravo sam i mislila da će pjesma zbog nje dobiti dodatnu pažnju. No nisam mogla niti zamisliti da će stvar biti ovakvih razmjera", rekla je Bush, čiji je hit dosegnuo nevjerojatnih 74 milijuna preslušavanja na YouTubeu.

"Gledala sam seriju s baćom Duffer, tako da sam i prije streaminga bila upoznata s radnjom. Oduševilo me što se pjesma koristila na tako pozitivan način. Ona je za Max poput kakvog talismana. Mislim da je to istinski dirljivo", izjavila je pjevačica.

Prije nekoliko dana, Matt Duffer, jedan od kreatora serije, je najavio da će se glazba koju je radila Bush ponovno pojaviti u seriji, u dvije epizode četvrte sezone, koja izlazi 1. srpnja, a za koju je baš ovih dana objavljen i napeti trailer, kojem je u pozadini "Running Up That Hill".

"Postoji epski Kate Bush moment u finalu. Njega zapravo nismo planirali, nego smo uvidjeli njegov potencijal prilikom uređivanja. Bili smo zadovoljni tim dijelom serije, no nešto mu je nedostajalo. I ja sam rekao: 'Pa, dobro, probajmo dodati Kate. Kad nas je ona iznevjerila?'. I, doista, njezina je glazba dala cijeloj stvari jednu sasvim novu težinu. Rekao bih da je to najepskiji Kate Bush trenutak", izjavio je Duffer The Guardianu.

Pjevačica je rekla da dugo nije slušala svoju pjesmu koja je postala oživljeni hit.

"Nikad ne slušam svoje stare pjesme", izjavila je, dodajući da je "Running Up That Hill" posljednji put izvodila 2014. godine u Londonu.

Ispričala je i kako je originalni naslov pjesme bio "A Deal With God", ali da su se ona i njezin tim ipak predomislili jer su pretpostavili da će radiopostaje imati zadršku prema tom "osjetljivom naslovu".

"Ideja je bila ta da pjesma govori o zamjeni pozicija žene i muškarca. To da oni osjete kako je to biti na drugoj strani", rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:02