DOTAKNUO DNO

Novi film Woodyja Allena doživio debakl u kinima, nijedan njegov uradak nije prošao ovako loše

Woody Allen

 Francois Guillot/Afp/Profimedia
Komedija s Ginom Gershon i Wallaceom Shawnom u glavnim ulogama ima najnižu zaradu u dugogodišnjoj karijeri 86-godišnjeg filmaša

Najnoviji film Woodyja Allena (86) "Rifkinov festival" nije se baš proslavio u kinima, piše New York Post.

Komedija s Ginom Gershon (59) i Wallaceom Shawnom (78) u glavnim ulogama ima najnižu zaradu u dugogodišnjoj karijeri 86-godišnjeg filmaša, koja je u padu otkad je optužen za zlostavljanje svoje posvojene kćerke Dylan Farrow.

"Rifkinov festival” 49. je Allenov film i do sada je u dva dana prikazivanja zaradio svega 24.000 dolara, navodi The Wrap. Film je tijekom petka i subote igrao u 26 kinodvorana.

Tvrtka Landmark Theaters posjeduje mnoga kina u kojima se film prikazuje, a njihova dvorana u Los Angelesu filmu je donijela najveću zaradu - 2300 dolara.

Film je u njujorškom kinu Quad Cinema tijekom vikenda zaradio samo 1600 dolara.

image

Woody Allen i Wallace Shawn

Ander Gillenea/Afp/Profimedia

Radnja "Rifkinovog festivala" prati umirovljenog profesora filma (Shawn) koji sa suprugom (Gershon) odlazi na filmski festival u San Sebastiánu u Španjolskoj. Christoph Waltz i Elena Anaya također glume u filmu.

Ni Allenov film "Čudesni kotač" iz 2017. godine nije ostvario bogzna kakav uspjeh u kinima. Film s Kate Winslet u glavnoj ulozi zaradio je tek nešto više od 125 tisuća tijekom prvog vikenda prikazivanja.

Gershon i Shawn našli su se na meti kritika zbog rada s Allenom, koji je ne tako davno optužen za seksualno zlostavljanje. Redatelj je te optužbe odbacio.

Shawn je u otvorenom pismu, koje je The Wrap objavio u studenom prošle godine, objasnio zašto još uvijek želi raditi s Allenom.

"Glumio sam u pet filmova koje je režirao Woody Allen. Bila su to divna iskustva za mene i bio sam oduševljen što sam radio s tako čudesnim filmašem”, napisao je tada Shawn te je dodao: “Osjećao sam veliko poštovanje prema njemu – i veliku naklonost".

image

Woody Allen na setu

Ander Gillenea/Afp/Profimedia

Shawn je nedavno za Fox News govorio zašto je odlučio napisati pismo o svom radu s poznatim redateljem.

“Nepravedno je što se Woodyju ne odaje počast i što ga se ne obasipa hvalom zato što je snimajući divne filmove poboljšao živote ljudi", rekao je.

“Iako oni to možda ne vide tako, ali suosjećam s članovima obitelji Dylan Farrow, ali zapravo ne mislim da je Woody kriv za zločin za koji je optužen”, rekao je glumac.

"Znam da njegova kći vjeruje u priču koju priča", dodao je. “Ona je iskreno vjerovala u to, ali mislim da se to nije dogodilo kako se ona toga sjeća. Mislim, priča koju ona priča, mislim da se nije dogodila. Stoga mislim da je strašno što su glumci okrenuli leđa Woodyju i osudili ga. Zato sam i napisao to pismo", zaključio je.

Tada se javila i Gershon koja je rekla da je oduvijek željela raditi s Allenom.

“Znala sam da ću jednom kad budem radila s njim odraditi veću ulogu samo zato što sam mu se divila i poštovala ga. Smatram ga ogromnom inspiracijom otkad sam počela glumiti", rekla je poznata glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:41