FILMSKA POSLASTICA

NOĆ OSCARA Vukotićeva statua i filmovi u MSU uoči dodjele Oscara

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti u subotu navečer organizira “Noć Oscara”, uoči dodjele te najprestižnije filmske nagrade.

Njihov program uključuje izložbu “Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma”.

Među ostalim, na izložbi možete vidjeti pravu statuu Oscara, koja je 1962. dodijeljena Dušanu Vukotiću za “Surogat”. Taj animirani film do danas je jedino hrvatsko filmsko djelo nagrađeno zlatnim kipićem.

Tri filma

Program “Noć Oscara” uključuje i projekcije triju filmova koji su nominirani za ovogodišnju nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Riječ je redom o najvećim favoritima . Prva na rasporedu projekcija u 18 sati je ostvarenje “Medena zemlja” (na engleskom “Honeyland”).

Radi se o dokumentarnom filmu koji su režirali Makedonci Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov. U 19.45 sati prikazuje se “Parazit”, žanrovski hibrid komedije i trilera iz Južne Koreje kojem je redatelj Bong Joon-ho. Posljednji film prikazuje se u 22.15, a to su “Jadnici”, francuska drama redateljice Ladj Ly.

Izložba

Inače, izložba “Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma” će se moći pogledati do 20 sati.

Posjetitelji koji kupe ulaznicu za “Noć Oscara” mogu pogledati izložbu i sva tri hvaljena nominirana filma za 65 kuna po osobi, a pozvani su i da se osvježe uz besplatnu čašu vina u muzejskom restoranu Meandar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:59