FRANŠIZA IDE DALJE

NIKAD DOSTA 'ALIENA' Ridley Scott snimat će i treći prednastavak kultnog filmskog serijala

Baš kao i u “Star Wars” prvo je snimljena originalna trilogija pa druga, čija se radnja događa u prošlosti

Sir Ridley Scott vraća se kultnom serijalu “Alien”, pišu američki mediji, a režirat će prednastavak (eng. prequel) franšize koju smo gledali posljednjih desetljeća. Alien se pod imenom “Osmi putnik” u našim kinima pojavio 1979. godine, dakle prije 40 godina u vrijeme procvata sf filmova. Samo zbog konteksta, Steven Spielberg je dvije godine ranije predstavio svoje “Bliske susrete treće vrste”, a gotovo istovremeno je George Lucas ušao u legendu s prvim nastavkom “Ratova zvijezda”.

Povodom 40. godišnjice Scott je otkrio da trenutačno piše scenarij za još jedan kapitalni “Alien” projekt i priznao da je odmah zgrabio priliku da radi na novom filmu.“Poslali su mi scenarij i ja sam ga pročitao. Svidjelo mi se. Bio sam u Hollywoodu u roku od 32 sata”, rekao je Varietyju. Godine 1986. redateljsku je palicu od Scotta preuzeo James Cameron, a treći “Alien” film, objavljen 1992., režirao je David Fincher. Francuski redatelj Jean-Pierre Jeunet nastavio je ondje gdje je Fincher stao, pa je 1997. godine režirao film “Alien: Uskrsnuće”.

Američka glumica Sigourney Weaver glumila je junakinju Ellen Ripley u izvornom filmu, kao i u tri uzastopna nastavka. Scott se vratio franšizi i režirao je dva izravna prethodnika originalnog filma, 2012. godine “Prometej” i 2017. “Prometej 2”. Glasine o novom nastavku franšize “Alien” započele su iste godine kada je bio objavljen posljednji film. Tada je Scott obećao: “Napravit ćemo još jedan film, hoćemo”.

Razgovarajući s Entertainment Weeklyjem, nastavio je: “Mislim da ono što trebamo sada učiniti jest postupno se odmaknuti od tih ‘Alien’ stvari... Ljudi kažu da trebam još vanzemaljaca i krvi, pa sam stavio sve to u ‘Covenant’ i ispalo je okej”.“Ali, mislim da ako ponovno počnete, možete pronaći još pokoje zanimljivo rješenje. Mislim da, recimo, umjetna inteligencija postaje mnogo opasnija i samim time zanimljivija”, rekao je Scott, naslutivši što bismo mogli očekivati od novog izdanja “Aliena”. Još se ne zna ništa ni o glumcima, pa tako ni o potencijalnom angažmanu Sigourney Weaver, koja danas ima 69 godina. Fanovi spekuliraju kako će novi film služiti kao direktan uvodnik u originalni Alien.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 06:26