Brzi usporedni test

Netflix, HBO Max, Disney+ i Amazon Prime... što nam sve nude i koliko će nas to koštati

And Just Like That...

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia
Nakon što je objavljeno da u Hrvatsku dolazi i HBO Max, donosimo najvažnije hitove pojedinih streaming platformi i popis cijena

U samo nekoliko tjedana dvije su vijesti oduševile ljubitelje serija i filmova. Prvo je najavljeno da Disney + konačno, nekad u ljeto, dolazi u Hrvatsku, a onda je objavljeno da i HBO Max stiže domaćim pretplatnicima i to od 8. ožujka. Uz navedene, Netflix i Amazon Prime Hrvati će tako uskoro moći gledati sve najveće svjetske streaming platforme osim Apple TV+ o kojemu novih informacija još uvijek nema. Vrijeme je, stoga, za brzi usporedni test - tko nam od streaming giganata što nudi i koliko će nas to sve skupa koštati.

Netflix

Netflixova streaming platforma je već uvelike zaživjela u Hrvatskoj, a gledatelji uživaju u američkim, europskim i azijskim filmovima te hit serijama poput južnokorejskih "Igra lignje", "Hellbound" i "All of Us Are Dead", španjolske "Kuće od papira", kriminalističke drame "Ozark", ležerne "Emily u Parizu" te mnogih drugih televizijskih uspješnica.

Kao jedna od najpopularnjih svjetskih streaming platformi nudi niz paketa koje gledatelji mogu odabrati ovisno o individualnim potrebama. Osnovni paket košta 7,99 eura, standardni 9,99 eura, a premium 11,99 eura. Osnovni paket omogućava istodobno gledanje jednog, standardni dva, a premium čak četiri zaslona. Standardni paket uključuje HD razlučivost, a premium paket Ultra HD razlučivost. Sva tri paketa donose velik broj filmova, serija i mobilnih igara koji se mogu gledati na prijenosnom računalu, TV-u, mobilnom telefonu te tabletu.

image

All Of Us Are Dead

Netflix

HBO Max

Na mjesto HBO GO platforme 8.ožujka dolazi HBO Max, premium streaming platforma.

Dok je za HBO GO mjesečna pretplata iznosila 5, 99 eura, cijena HBO Maxa bit će za euro skuplja. Korisnicima koji imaju aktivnu direktnu pretplatu izaći će se u susret te ih se automatski prebaciti na novu platformu uz nižu cijenu pretplate od 4,66 eura mjesečno. Novi korisnici koji se pretplate prije 31. ožujka moći će iskoristiti ponudu sa sniženom mjesečnom cijenom pretplate. Nakon 31. ožujka bit će dostupna i nova godišnja pretplata po cijeni od 54,99 €, koja će omogućiti 12 mjeseci pristupa usluzi po cijeni osam mjeseci.

HBO Max će na jednome mjestu objediniti Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network i Max Original serije i filmove, a Warner Bros. filmovi će biti dostupni samo 45 dana nakon kino premijere. Među najpopularnijima koji će biti dostupni su "Matrix: Uskrsnuća", "Dina" i "Kralj Richard".

Upravo je HBO iznjedrio neke od trenutno najpopularnijih serija poput "Euforije" i "Nasljeđa" , ali i kultne serije poput "Seksa i grad", "Igre prijestolja", "Obitelji Soprano" te "Žice."

Više o HBO Maxu možete pročitati ovdje.

image

And Just Like That...

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

Amazon Prime Video

Amazonov Prime Video možete nabaviti po cijeni od 5,99 eura, a za puni paket Amazon Primea koji uključuje stream glazbe i besplatnih dostava morat ćete dodati još dva eura, piše Klik.hr.

Isti račun istodobno mogu koristiti tri osobe, a isti sadržaj mogu istovremeno pratiti dvije osobe.

Filmovi i serije su dostupni u 4K rezoluciji.

Amazon nudi pregršt naslova, no veliki dio se zasad odnosi na američko tržište.

image

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video

Disney+

Kao što je već Jutarnji list najavio, tijekom ljeta u Hrvatsku dolazi i streaming platforma Disney+.

Trenutno nisu dostupne informacije o paketima, katalozima i cijenama te drugim detaljima vezanima uz Disneyjevu ponudu u Hrvatskoj, no očekuje se dostupnost velikog broja naslova kojima imaju pristup gledatelji ove platforme diljem svijeta.

Disney+ će nuditi serije i filmove Disneyja, Pixara, Marvela, Star Warsa, National Geographica.

"The Beatles: Get Back", dokumentarac o kultnim Beatlesima,"Cruella", film o negativki iz crtanog filma "101 dalmatinac","Oceans", dokumentarni film o životu u pet oceana, samo su neki od popularnih sadržaja Disneyjeve platforme.

Ova je platforma posebno atraktivna za mlađu publiku jer će prikazivati i filmove iz Disneyjevog studija animacije.

image

Disney+ dolazi u Hrvatsku

Disney+
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 19:11