OČEKIVANA ODLUKA

Netflix će zbog kraljičine smrti pauzirati snimanje ‘Krune‘: ‘Treba pokazati poštovanje‘

Olivia Colman utjelovila je kraljicu Elizabetu II. u seriji ‘Kruna‘

 Netflix/Everett/Profimedia/Netflix/Everett/Profimedia
‘Kruna‘ je ljubavno pismo za Elizabetu II. i zasad nemam što drugo dodati, samo šutnja i poštovanje, rekao je scenarist Peter Morgan

Peter Morgan, scenarist Netflixove hit TV serije "Kruna" ("The Crown"), nakon smrti kraljice Elizabete II. iz poštovanja će pauzirati snimanje spomenutoga projekta.

Nakon što je u četvrtak objavljena smrt o kraljičinoj smrti, Morgan, koji je napisao scenarij i za film "Kraljica" iz 2006. godine (glumila ju je Helen Mirren), opisao je Netflixovu seriju "Kruna" kao "ljubavno pismo za nju".

- ‘Kruna‘ je ljubavno pismo za Elizabetu II. i zasad nemam što drugo dodati, samo šutnja i poštovanje... Očekujem da ćemo također prestati snimati iz poštovanja - izjavio je scenarist, a prenosi Daily Mail.

image

Peter Morgan

Munawar Hosain/Instar Images/Profimedia/Munawar Hosain/Instar Images/Profimedia

Netflix je dugo kovao planove o tome što učiniti u slučaju da kraljica umre dok se snima "Kruna".

Kad je serija tek krenula s produkcijom, Stephen Daldry, koji je režirao neke od ranih epizoda prve sezone, rekao je da će se proizvodnja zaustaviti na respektabilno vremensko razdoblje.

- Nitko od nas ne zna kad će to vrijeme doći, ali bilo bi ispravno i prikladno pokazati poštovanje prema kraljici. To bi bila jednostavna počast i znak poštovanja. Ona je globalna figura i to je ono što bismo trebali učiniti. Ona je izvanredna žena i ljudi će biti uznemireni - izjavio je svojedobno.

Claire Foy i Olivia Colman već su igrale kraljicu Elizabetu II. u TV seriji "Kruna", a Imelda Staunton trebala bi se pojaviti u toj ulozi od studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 07:25