Mona Lisa i Krvavi Mjesec

Neobičan horor: Pacijentica u umobolnici, nazvana po glasovitoj slici Leonarda da Vincija, posjeduje natprirodne sposobnosti...

Mona Lisa i krvavi mjesec

 Paramount Movies Youtube screenshot
Ana Lily Amirpour poznata je po kultnom crno-bijelom ostvarenju ‘Žena hoda kući sama noću‘. Film igra u kinima

Poklonicima neobičnih horora Ana Lily Amirpour poznata je po kultnom crno-bijelom ostvarenju "Žena hoda kući sama noću", snimljenom u Kaliforniji, no čija se radnja tobože odigrava u iranskom gradu duhova Bad City. "Mona Lisa i Krvavi Mjesec" nije tako luckast film, ali ima svoje bizarne adute: započinje u umobolnici, gdje je pacijentica Korejanka (Jun Jong-seo) koja se zove po glasovitoj slici Leonarda Da Vincija. Ona posjeduje i natprirodne sposobnosti, koje iz nekog razloga dotad nije upotrebljavala, ali kad se na to odluči, u trenu se izgubi odatle i završi u New Orleansu. Tamo se sprijatelji sa striptizetom Bonnie (Kate Hudson) koja je fascinirana njezinim mogućnostima, pogotovo time što je u stanju natjerati slučajne prolaznike da joj iz bankomata izvuku nekoliko stotina dolara. Posao im ide sjajno, ali ga kvari policajac Harold (Craig Robinson), koji je već jednom bio žrtva Mona Lise i ne pada mu na pamet da nasjedne ponovno na njezine trikove.

Najsimpatičniji lik je striptizetin sinčić Charlie (Evan Whitten), koji Korejanki tumači kako funkcionira moderno društvo, pa je čak povede i na vožnju zrakoplovom do Detroita. Sve se baš ne odigra onako kako su planirali, ali Mona Lisa ipak upozna svijet o kojem dotad nije imala pojma. Film je dopadljiv, vizualno živopisan, ali ne tako zanimljiv poput redateljičinog prethodnog ostvarenja. Ne treba tražiti previše, pogotovo ne kad su u pitanju niskobudžetne produkcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:29