BUDUĆI HITOVI?

Nenad Polimac preporučuje: Ovih pet filmova ne smijete propustiti na jesen

Film Pinocchio

 Imdb/
Naš filmski kritičar Nenad Polimac preporučuje top pet filmova kojima se veselimo ove jeseni

Naš filmski kritičar Nenad Polimac preporučuje top pet filmova kojima se veselimo ove jeseni

Pinocchio

Čak dvije verzije omiljenog talijanskog dječjeg klasika Carla Collodija očekuju nas za kraj godine. U rujnu Disney promovira svoju igranu verziju, režira je Robert Zemeckis, Tom Hanks je stari Geppetto, Cynthia Erivo je Plava Vila, a Benjamin Evan Ainsworth posudio je glas drvenom lutku koji želi postati pravi dječak. Vjerojatno u prosincu (točni datum još nije poznat) na Netflixu Guillermo Del Toro predstavlja svoju verziju napravljenu stop-motion animacijom, što je oskarovcu prvi takav pothvat. Ta je verzija puno mračnija od Disneyjeve.

image

Film Pinocchio

Imdb/

Avatar: Put vode

Napokon smo dočekali i nastavak najkomercijalnijeg filma svih vremena. Njegov redatelj James Cameron nije se žurio, čekao je da se smiri pandemija i stabilizira kino tržište, što bi po svim signalima trebalo biti sredinom prosinca. Priču ste u kratkim obrisima naslutili već iz internetskih najava, Jake Sully (Sam Worthington) i Neytiri (Zoe Saldana), osnovali su obitelj na planetu Pandora, ali moraju bježati, jer se pojavio stari neprijatelj. Tijekom ovog desetljeća Cameron namjerava napraviti još tri filma iz franšize.

image

Avatar: Put vode

Imdb/

Black Panther: Wakanda zauvijek

Narod fiktivne afričke državice Wakande pomirio se sa smrću kralja T‘Chale (pokojni Chadwick Boseman) i sada ima novo vodstvo – princezu Shuri koja smišlja inovativne patente (Laetitia Wright), Nakiu znanu i kao War Dog (Lupita Nyong‘o) i Okoye, šeficu specijalnih snaga (Danai Gurira). Njihov protivnik je Namor (Tenoch Huerta), poglavar naroda koji obitava pod vodom. Redatelj nastavka ponovno je Ryan Cogler, koji obećava vizualno fascinantan spektakl krcat akcijom, tipičnom za Marvelove filmove. Premijera je 11. studenog.

image

Black Panther: Wakanda

Imdb/

Blonde

Jedan od vrhunaca predstojećeg venecijanskog festivala svakako je fiktivna verzija životopisa najpoznatije filmske plavuše, koju glumi Ana De Armas, a igraju i Adrien Brody i Bobby Cannavale. Predložak je roman Joyce Carol Oates iz 2000., a novina je obilje seksa, tako da film neće moći gledati mlađi od 17 godina. Dakako, samo načelno, jer će već krajem rujna biti dostupan na Netflixu. Redatelj je Australac Andrew Dominik, nekoć proteže Brada Pitta, glavnina je crno-bijela, ali ima i dijelova u boji.

image

Film Blonde

La Biennale/

Babilon

Damien Chazelle obećava još veću atrakciju no što je bio njegov mjuzikl "La La Land". Film mu se zbiva na vrhuncu jazz ere, krajem dvadesetih godina, na prijelazu nijemog u zvučni film. Protagonisti su dijelom fiktivne, a dijelom autentične ličnosti (Margot Robbie, recimo, glumi Claru Bow, koja se proslavila upravo u tom razdoblju), a kako će to funkcionirati vidjeli smo u Tarantinovom "Bilo jednom u Hollywoodu". Nastupaju i Brad Pitt, Olivia Wilde i Tobey Maguire, koji je i jedan od izvršnih producenata. Premijera je točno na Božić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:14