POVODOM 25. GODIŠNJICE

Nakon što je nastupio na INmusicu, Keanu Reevesa možete gledati u kultnom ‘Matrixu‘ na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss, ©Warner Bros film: The Matrix (1999). 

 Supplied By Lmk/landmark/profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
Kino KIC danas prikazuje triler koji savršeno spaja akciju, romansu i dramu ‘Ljubav i krvoproliće‘ s Kristen Stewart u naslovnoj ulozi

Projekcijom američkog horor-trilera "Kukavica" redatelja Tilmana Singera, na Ljetnoj pozornici Tuškanac sinoć je započeo 14. Fantastic Zagreb Film Festival. U idućim danima publiku očekuje četrdeset atraktivnih premijera kratkog i dugog metra te kultnih žanrovskih klasika.

"Žanrovski film danas je postao ‘mainstream‘ namjenjen za najširu publiku pa tako ove godine u programu imamo i velik broj naslova koj dolaze s prestižnih festivala kao što Berlinale, Sundance, San Sebastian, Goeteborg itd, a isto tako i europske svjetske premijere. Osim recentnih naslova, imamo i niz sjajnih klasika kao što su Hitchcockov ‘Prozor u dvorište‘, ‘Batman‘ Tima Burtona i japansku horor senzaciju Audicija kao i dva hrvatska klasika: ‘H-8‘ Nikole Tanhofera i ‘Gosti iz galaksije‘ našeg Oskarovca, Dušana Vukotića. Sve vas željno iščekujemo na Ljetnoj pozornici Tuškancu i u KIC-u, veselimo se filmovima, gledateljima i druženju," istaknuo je direktor festivala Stjepan Hundić.

Danas svi ljubitelji klasika na Ljetnoj pozornici Tuškanac mogu uživati u kultnom filmu ‘Matrix‘, koji se prikazuje u čast njegove 25. godišnjice. Ovaj film, koji je revolucionirao filmsku industriju, sinonim je za cyberpunk estetiku i filozofske teme. Sa spektakularnim akcijskim scenama i inovativnim specijalnim efektima, ‘Matrix‘ istražuje duboke filozofske koncepte kao što su sloboda, determinizam i priroda stvarnosti. Film postavlja intrigantna pitanja o ljudskoj egzistenciji i ulozi tehnologije u našim životima. Osvojio je četiri Oscara i postao kultni klasik, inspirirajući generacije filmskih stvaralaca i ljubitelja znanstvene fantastike.

image

Rear Window režisera Alfreda Hitchcocka, James Stewart

Kpa Publicity/united Archives/profimedia/Kpa Publicity/united Archives/profimedia

U subotu na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac gledamo briljanti korejski horor triler "Exhuma". Izvrsna režija, jezovita atmosfera i nadnaravna priča osigurali su filmu status najgledanijeg južnokorejskog filma u svijetu ove godine, sa zaradom od preko 100 milijuna dolara.

U nedjelju, 30.06. na Ljetnoj pozornici Tuškanac osim sjajnog španjolskog filma "Aire" distopijske znanstveno-fantastične triler drame koja osvaja intrigantnom pričom, prijetećom atmosferom i vizualno raskošnim kadrovima publika će imati prilike i razgovarati s ekipom filma: u goste nam dolaze glavni glumac Jalsen Santana i producentica filma Leticia Brea.

Kino KIC danas prikazuje triler koji savršeno spaja akciju, romansu i dramu "Ljubav i krvoproliće" s Kristen Stewart u naslovnoj ulozi dok u subotu gledamo remek-djelo hrvatske i jugoslavenske kinematografije koje je u svoje vrijeme postavilo standarde za domaću produkciju, film "H-8" u režiji Nikole Tanhofera. H-8 nije samo izvanredan filmski doživljaj poznat po svojoj inovativnoj narativnoj strukturi i napetoj atmosferi već i duboko emotivna priča koja istražuje moralne dileme, hrabrost i solidarnost među ljudima u izvanrednim situacijama. U nedjelju je u KIC-u program kratkog filma.

Kompletan filmski program i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na našoj Facebook stranici facebook.com/FantasticZagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 15:51