GORAN MARKOVIĆ

Mladi domaći glumac: ‘Naš film rađen je s puno iskrenosti, koje nam kronično nedostaje‘

Goran Marković

 Cropix
Glumac Goran Marković nominiran je za nagradu Zlatni Studio da ulogu Damira u filmu ‘Sigurno mjesto‘

Goran Marković nominiran je za Zlatni Studio za ulogu Damira u filmu "Sigurno mjesto" Jurja Lerotića. Damir je mlad čovjek kojega naizgled preko noći preplave simptomi psihotične bolesti. Marković spominje izvrstan scenarij: "Svaka scena, svaki lik, odluka i potez tog lika duboko su promišljeni i ništa nije prepušteno slučaju. To je scenarij u kojem je sve imalo svoje mjesto i vrijeme."

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Kako je gradio ulogu, kako na njoj radio?

"Vrijeme mi je tu bilo najveći saveznik i Juraj koji se izborio za njega. Dovoljno smo se sporo pripremali da su sve ideje dolazile nekako organski i bez sile. Pisao sam dosta. Ispisivao unutarnje misli lika kojeg igram, ali ta potreba za pisanjem došla je prirodno. Bila je neizdrživa", govori Marković.

image

Goran Marković

Sasa Buric/Cropix

Otkriva i što mu je u glumačkom smislu bio najveći izazov, najteži dio.

"Damirovo unutarnje stanje kroz cijeli je film u nezavidnoj i gotovo nezamislivoj situaciji. Bezizlazna muka kojoj nema kraja. Držati to stanje cijeli period snimanja i napraviti razvoj tog stanja od početka radnje prema kraju jedna je od najtežih stvari na kojima sam radio", priznaje.

Kako komentira golemi uspjeh koji je film postigao?

"I jesam i nisam iznenađen. Znam da smo napravili dobar film. Rađen je s puno iskrenosti, pa ne čudi da odjekuje. Jer kronično smo u nedostatku iskrenosti. U isto vrijeme film govori o nečemu o čemu se u društvu nerado priča i, unatoč važnosti i nekoj podsvjesnoj potrebi za takvim temama, ljudi radije posežu za instant-zabavom. Također, tu je i zaziranje od hrvatskog filma. Tako da jesam malo i iznenađen uspjehom", kaže Marković.

image

Goran Marković

Sasa Buric/Cropix

Kako ga se dojmio film kad ga je pogledao gotovog, u komadu?

"Bilo ga je jako emotivno gledati. Svaki put je tako. Osjećao sam da je film uspio. Bio sam zadovoljan i miran. Nikad mi se dosad nisu tako poklopile moja ideja o tome kakav bi film trebao biti i finalna verzija koju sam gledao. Jer, jednom kad završi snimanje, sve je manje-više van glumčevih ruku. Tako da je to poklapanje, pretpostavljam, bilo potvrda da su nam glave razmišljale u istim frekvencijama."

image

Nova sponzorska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:59