LUDA KUĆA

Merliću i Ogresti HTV dao 700.000 kn za show koji stoji u ladici, a sad traže novi...

 Siniša Sunara/CROPIX

Premda u ladici imaju game-show “Putna groznica”, koji su od Dubravka Merlića i Željke Ogreste otkupili još 2008., HRT-ovce to nije spriječilo da ovih dana ponovo raspišu javni natječaj za 15 epizoda novog 50-minutnog game-showa čija cijena ne smije prelaziti iznos od 240.000 kuna po emisiji. Zbog čega je onda uopće prije dvije godine raspisivan javni natječaj za game-show koji je kupljen, ali nikad nije realiziran i tko će na HTV-u odgovarati za 700.000 kuna, koliko je navodno isplaćeno Merliću i Ogresti, na Prisavlju nema odgovora.

Hloverka Novak-Srzić, v.d. direktorica HTV-a, koja je na ovu funkciju postavljena prije tri mjeseca, ističe da ne želi i ne može odgovarati za poslovne odluke svojih prethodnika.

- Mogu samo kazati da je točno da smo raspisali javni natječaj za game-show te da se ponude moraju predati do 21. listopada, a emitiranje predviđamo za proljeće. Tražimo atraktivan, zabavan i, što je također važno, jeftin televizijski format - izjavila je Hloverka koja ne želi komentirati je li točno da je već kupljena i plaćena Merlićeva “Putna groznica” iz igre otpala zato što bi realizacija toga projekta zahtijevala znatna daljnja ulaganja koja bi u ovo recesijsko vrijeme bila preskupa.

- Ne želim ulaziti u polemike s HTV-om, a teško bi bilo sada izračunati koliko bi ukupno stajala ‘Putna groznica’ da se s tim showom krenulo u realizaciju. Projekt je, naime, zamišljen tako da se mogao raditi i u vlastitoj produkciji, ali i u koprodukciji s javnom televizijom - objašnjava Dubravko Merlić, koji otkriva da će se javiti i na ovaj HTV-ov natječaj.

- Žao mi je što je s ‘Putnom groznicom’ ispalo tako kako je ispalo, jer meni kao autoru sigurno nije u cilju da se moj projekt ne realizira - zaključio je Dubravko Merlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:41