Još superheroja

Marvelov plan do 2025.: Snima se ukupno dvadeset serija i kino filmova

Kang the Conqueror

 /Marvel
Stripovski junaci na kojima ovaj filmski studio bazira filmove dosad su im zaradili gotovo 23 milijarde dolara, a sada su krenuli i u streaming

Zove se Kang the Conqueror i ako je suditi po najnovijim vijestima s D23 Expoa u Kaliforniji, on će postati novi glavni negativac u Marvelovim filmovima. Riječ o zlikovcu iz stripova koji će u naredne tri godine kroz televizijske serije i kino filmove zamijeniti Thanosa (Josh Brolin) koji je unazad 14 godina i kroz ukupno 23 filma Disneyu i Marvelu donio preko 22,5 milijarde dolara zarade na kino blagajnama.

Podsjetimo, Marvel Studios sa superherojskim filmovima krenuo je 2008. godine s prvim filmom o Ironmanu (Robert Downey Jr), a čitava tzv. Infinity saga kulminirala je filmom Avengers: Endgame 2019. godine kad je Thanos poražen. Nakon toga Marvel je nastavio štancati nove filmove, ali ih sada objedinjuje pod nazivom Multiverse saga, a koja će trajati do 2025. godine. i završiti obračunom superheroja s Kangom. Do tada će broj filmova u 17 godina prijeći magičnu brojku od 40.

Marvelov poslovni plan koji je proteklog vikenda i službeno potvrđen bez presedana je u novijoj filmskoj povijesti i više liči na poslovni plan neke globalne tehnološke kompanije nego filmskog studija. Znaju se svi datumi premijera, većina redatelja i autora već je potpisala višegodišnje ugovore, a objavljeni su i prvi teaseri i traileri.

Marvel će tako u narednim godinama povezati najmanje desetak serija na Disney+ streaming platformi i još najmanje toliko filmova u jednu cjelovitu priču, a lik Kanga (igra ga Johnatan Majors) bit će ključan za radnju. Majors se nakratko kao verzija Kanga pojavio u tv seriji Loki, a u kinima ćemo ga premijerno gledati iduće godine u filmu Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Riječ je o antijunaku koji se u stripovima prvi put pojavio 1964. godine, a koji putuje kroz vrijeme i u prošlost i budućnost kako bi osvojio planet u različitim vremenskim erama jer vjeruje da će tako spriječiti propast Zemlje u dalekoj budućnosti.

Inače ovog su vikenda predstavljene i serije iz Multiverse sage koje stižu na Disney+. Riječ je o drugoj sezoni hita "Loki" (glumi ga fanovima omiljen Tom Hiddleston), seriji "Secret Wars" (vraća se Samuel L.Jackson kao Nick Fury), zatim "Armor Wars" (Don Cheadle kao War Machine) te superherojskim serijama "Ironheart" i "Agatha: Coven of Chaos". Puno se očekuje i od serije "Daredevil: Born Again".

U kina nam pak u narednim godinama stižu novi Black Panther, novi Ant-Man, novi Captain America (ovaj put ga glumi Anthony Mackie), novi Deadpool, drugi dio Shang-Chija, četvrti Spiderman, film o Fantastičnoj četvorci itd...

Isto kako su braća Anthony i Joseph Russo bili glavni redatelji i arhitekti Infinity sage, tako će sada čini se Destin Daniel Cretton (autor neočekivano dobrog Shang Chija) preuzeti kormilo za zadnja dva filma koji će završiti novu Multiverse sagu krajem 2025.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:47