HRVATSKO-DANSKA KOPRODUKCIJA

'LOVE AND VEHICLES' Deset tisuća crteža iscrtanih rukom Draška Ivezića

Film je razvijan u suradnji sa poznatim estonskim autorom Priitom Parnom

U kinu Valli u Puli u četvrtak 17. travnja u 19 sati prvi će se put javno prikazati 14-minutni film 'Love and Vehicles' autora Draška Ivezića iz Pule u distribuciji Adriatic Animationa.

'Love and Vehicles' je nastao u koprodukciji Ustanove Zagreb film, danskog instituta The Animation Workshop i Zadruge Praksa u Puli. Kroz složen produkcijski ciklus u kojem su svi crteži iscrtani rukom autora (njih otprilike deset tisuća), film je razvijan u suradnji sa poznatim estonskim autorom Priitom Parnom koji je na filmu sudjelovao kao supervizor.

Drašku Iveziću velika je čast film prikazati upravo u Puli, u gradu u kojem je odrastao i koji mu je, kako kaže, pružio bogat kulturni i kreativni sadržaj. "Pula je inspirativan grad za razvijanje priča tako da je Pula također bila mjesto u koje sam se u mašti vraćao dok sam razrađivao 'Love and Vehicles'. Posebno mi je bilo drago da je u filmu sudjelovalo više suradnika koji su također iz Pule i što upravo u Puli nakon višegodišnje karijere u Skandinaviji nastavljam svoj kreativni i poduzetnički život kroz kreativnu platformu Adriatic Animation", kazao je autor Draško Ivezić.

Draško Ivezić

Na filmu je surađivao skladatelj Branko Radić, kojem je to bilo prvo iskustvo rada na animiranom filmu. "Glazbu smo snimali u vrhunskom studiju u Danskoj i sve što se čuje je odsvirano uživo i to daje glazbi jedinstven šarm", komentirao je Radić.

Na programu je i diplomski animirani film “Sestre” autorice Lee Vidaković s kojim Adriatic Animation također surađuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 05:28