UOČI ZADNJE DVIJE SEZONE

LJUBITELJI 'IGRE PRIJESTOLJA', NE OČAJAVAJTE, BIT ĆE JOŠ! Najavljene četiri nove serije smještene u Westerosu

Lena Headey u ulozi Cersei Lannister
 Game of Thrones / YOUTUBE

Unatoč tome što se bliži kraj emitiranja serije Igra prijestolja - pretposljednja sezona emitirat će se na ljeto ove godine dok će se posljednja sezona emitirati 2018. godine - HBO ne planira prestati s proizvodnjom serija smještenih u Westerosu, piše The New York Times.

Televizijska kuća u četvrtak je najavila da razvija serije u kojima će istražiti 'druge ere velikog i bogatog svemira koji je stvorio George R. R. Martin' (pisac 'Pjesme o vatri i ledu', serije knjiga na kojima se televizijska serija Igra prijestolja temelji, op.a.).

HBO već mjesecima pregovara s Martinom o nastavku proizvodnje serija kada emitiranje 'Igre prijestolja' završi. Ovaj potez nije bez presedana. Televizijska kuća AMC je po završetku emitiranja obožavane serije 'Breaking Bad' lansirala serije 'Better Call Saul' u kojoj se prati život i rad odvjetnika Saula Goodmana u razdoblju prije događanja iz serije 'Breaking Bad'.

Ova odluka HBO-a nikako nije iznenađenje. 'Igra prijestolja' osvojila je nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju posljednje dvije godine te je daleko najpopularnija HBO-ova serija. Kako HBO svoje prihode djelomično temelji na pretplati, obećanje da će nakon završetka 'Igre prijestolja' biti još 'Igre prijestolja' svakako će doprinijeti zadržavanju postojećih pretplatnika koji su ljubitelji popularne serije.

Scenaristi Max Borenstein (Kong: Skull Island), Jane Goldman (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children), Brian Helgeland (Legend) i Carly Wray (Mad Men, The Leftovers) trenutno rudare po Martinovim knjigama tražeći ideje za nove serije. Martin će na scenarijima surađivati s Goldman i Wray.

Kreatori i izvršni producenti serije 'Igra prijestolja' David Benioff i D.B. Weiss neće biti uključeni u rad na novim serijama. HBO nije precizirao kojim će se razdobljima nove serije baviti te kada će se nove serije emitirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:34