SNIMANJE FILMA

Krave izazvale ludnicu na hrvatskom otoku: ‘Dragi mještani, nemojte ih dirati, ne radite gluposti‘

 Propeler Film/Aleksandar Ljubićić, Cropix/
‘Nakon ljeta‘ komična je drama o nenadanoj romansi u kasno ljeto. Za potrebe snimanja na otok su dovezene i krave

Na otoku Prviću, u mjestu Prvić Šeprurine, nakon dvadeset sedam dana snimanja pala je zadnja klapa dugometražnog igranog filma "Nakon ljeta", u režiji oskarovca Danisa Tanovića. Film nastaje u produkciji Propeler Filma (Hrvatska), u koprodukciji s kućama Tramal Films (Slovenija), Obala Art Centar (Bosna i Hercegovina), Baš Čelik (Srbija) i Tangaj Production (Rumunjska).

Kako su napisali: "Nakon ljeta" komična je drama o nenadanoj romansi u kasno ljeto koja prerasta u priču o prihvaćanju i ljubavi prema drugome, prema otoku, korijenima, a najviše prema sebi. Scenarij potpisuju Anja Matković, Nikola Kuprešanin i Danis Tanović. Direktor fotografije je Miloš Jaćimović, a u glavnim su ulogama Anja Matković i Uliks Fehmiu. Ostale uloge tumače Goran Navojec, Mario Knezović, Ivana Roščić, Boris Ler, Luka Juričić, Mirela Brekalo, Snježana Sinovčić i brojni drugi.

image

Goran Navojec i Ana Matković

Propeler Film/Aleksandar Ljubićić
image

Anja Matković, Uliks Fehmiu

Propeler Film/Aleksandar Ljubićić

Producenti su Lana Matić i Boris T. Matić, a koproducenti Jelena Mitrović, Miha Černec, Jožko Rutar, Mirsad Purivatra, Jovan Marjanović i Anamaria Antoci.

Snimanje filma izazvalo je dodatni interes radi objave koju je Mjesni odbor Prvić Šepurine objavio na Facebooku, a u kojoj stoji: "Dragi mještani, razumijemo da su krave trenutno atrakcija u našem selu, ali u ime filmske ekipe, molimo vas da im se ne približavate, ne dirate ih i ne blicate fotoaparatima prema njima. Životinje su već pod stresom od transporta i nove okoline, nemojte dodatno pogoršavati situaciju. Također, MO vas ovim putem obavještava da su za krave ishođene sve moguće dozvole, pa tako imaju i dozvolu MO i Grada za obitavanje na parceli kod nove crkve. Krave čuvaju zaštitari, nemojte da vam bilo kakve gluposti padaju napamet. Što se tiče čišćenja na javnim površinama, ono će se od danas obavljati temeljito, ali nemojte dizati odmah paniku ako nije baš isti tren počišćeno. Sve će se oprati visokotlačnim peračem, a izmet s parcele će biti uklonjen. Pustite životinje na miru i ekipu da završi posao do kraja. Još samo nekoliko dana… Hvala na pažnji i razumijevanju".

Upitali smo Mjesni odbor kako su krave prošle do kraja snimanja, evo njihovog odgovora: "post Mjesnog odbora bio je upućen lokalnom stanovništvu i zaista ne bi htjeli da se više razvlači po medijima. Krave su svima bile zanimljive jer ih na otoku inače nema, pa smo samo uputili obavijest u smislu da ih se ne uznemirava na bilo koji način. Sve je prošlo u najboljem redu, bile su čuvane i zbrinute maksimalno".

image

Snimanje filma

Propeler Film/Aleksandar Ljubićić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:02