Arsène Lupin

Kradljivci opljačkali set Netflixove serije koja je inspirirana - najpoznatijim lopovom

Omar Sy u Lupinu

 / Ipa/Ipa/Profimedia
Netflix je poručio da niti glumci niti drugi filmski zaposlenici nisu ozlijeđeni te da vlasti istražuju incident

Francuska serija inspirirana avanturama Arsène Lupina, fikcionalnog kradljivca iz priča Mauricea Leblanca, postala je žrtvom pravih lopova, prenosi The Guardian.

Naime, za vrijeme snimanja Netflixove serije dvadesetak je zamaskiranih osoba upalo na filmski set i ukralo opremu vrijednu 300.000 eura.

Pljačka se odvila 25. veljače na periferiji Pariza dok je glavni glumac Omar Sy snimao scenu za treću sezonu serije.

Netflix je poručio da niti glumci niti drugi filmski zaposlenici nisu ozlijeđeni te da vlasti istražuju incident.

"Lupin", serija francuske produkcijske kuće Gaumont, druga je najuspješnija međunarodna serija nakon "Igre lignje".

Voljeni francuski glumac Omar Sy nakon pljačke se pojavio na pozornici nagrada César prigodom desete godišnjice iznimno uspješnog filma "Intouchables", za koji je Sy 2012. godine nagrađen spomenutom nagradom.

Ovo nije prva krađa na setu neke Netflixove serije. Prošloga su mjeseca sa seta serije "Kruna" otuđeni rekviziti u vrijednosti od 150.000 funti.

Prošlog listopada u Italiji je zabilježena pljačka inspirirana protagonistom serije "Lupin". Dvadesetjednogodišnji mladić, koji je opljačkao jedan kafić, policiji je priznao da je pljačku pripremao tako što je proučavao strategije Assanea Diopa kojeg u seriji utjelovljuje Sy.

Lopov je ukrao 21 euro i bocu gaziranog soka, a budući da je prilikom upada u kafić razbio staklena vrata, ozlijedio se te je morao zvati pomoć. Isprva je tvrdio da je on žrtva pljačke, no onda se slomio, počeo plakati i priznao što je učinio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:35