NOVI PROBLEMI ZA DC

Kontroverzni glumac zadaje probleme poznatoj filmskoj franšizi: ‘Izgubit će milijune‘

Ezra Miller

 Profimedia
Warner Bros. očito računa na mogućnost da će Miller izbjeći pravne posljedice...

Nije tajna da DC-jev filmski svemir ima veliki problem s odabirom glumaca za uloge. Nakon problema s Amber Heard, odnosno, Merom iz Aquamana, Ezra Miller, koji je poznat po ulozi Flasha, suočio se s nizom optužbi za zlostavljanje i uznemiravanje. Njegove bi upitne radnje mogle biti najveća moralna zagonetka s kojom se superherojska filmska franšiza treba suočiti.

Još u travnju, izvor iz DC Filmsa rekao je Rolling Stoneu da je studio održao hitan sastanak o Millerovom ponašanju nakon što je optužen za pravljenje nereda i uznemiravanje posjetitelja u karaoke baru na Havajima. Iako DC Films još nije objavio službenu izjavu po tom pitanju, izvor u članku Rolling Stonea tvrdio je da su Millerovi nadolazeći projekti, koji uključuju Flashov samostalni film koji je trebao izaći 2023. i planirani nastavak, pauzirani.

image

Ezra Miller u Flashu

ProfiMedia

Warner Bros., koji je vlasnik DC Comicsa, želi Flashu dati "potpuni blockbuster tretman", unatoč najnovijim optužbama aktivista Chasea Iron Eyesa i njegove supruge Sare Jumping Eagle da je Miller manipulirao njihovu 18-godišnju kćer, aktivisticu za zaštitu okoliša Tokatu Iron Eyes, kada je njoj bilo 12, a Milleru 23 godine. Između ostalih optužbi, tvrdili su da se glumac sprijateljio s njihovom kćeri 2016. godine prilikom posjete Standing Rock Reservationu u Sjevernoj Dakoti, a kasnije je odvezao nju i ostale članove plemena u London kako bi posjetili mjesto snimanja filma "Fantastične zvijeri i gdje ih pronaći" 2017., gdje je Miller pokušao dijeliti krevet s Tokatom. Sudac je odobrio nalog, ali policija nije uspjela locirati Millera da mu uruči dokumente. Ročište je zakazano za 12. srpnja.

image

Ezra Miller nakon privođenja

Hawaii County Police Department/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Hawaii County Police Department/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Unatoč ovim uznemirujućim novim tvrdnjama protiv Millera, Warner Bros. očito računa na mogućnost da će Miller izbjeći pravne posljedice i sve probleme koje bi bojkotirali i usporili razvoj i izlazak Flashevog samostalnog filma. Izvori iz DC Comicsa tvrde da bi "koštalo previše novca da se u potpunosti ukine projekt". Čak i uz mogućnost da se izdaje isključivo za Warnerov streaming servis, HBO Max, tvrde da film sam po sebi "zahtijeva" puštanje u kina da bi studio "ostvario očekivani profit".

Ovaj navodni potez DC-a je podosta prkosan, s obzirom na to da obožavatelji na društvenim mrežama pozivaju direktore studija da Millera zamijene Grantom Gustinom, zvijezdom serije "The Flash", u potpunosti nepovezane s filmskim svijetom DC Comicsa.

Prije nekoliko godina, uspon #MeToo pokreta u Hollywoodu uveo je mogućnost prepravljanja, zamjena uloga i ponovnog snimanja filmskih sekvenci iz kojih su glumci suočeni s optužbama za zlostavljanje. Jedan od najpoznatijih takvih slučajeva je onaj Christophera Plummera koji je ponovno snimio sve scene Kevina Spaceyja u filmu "Sav novac svijeta" unutar 10 dana, nakon što je Spacey optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnika. Mads Mikkelsen preuzeo je ulogu Johnnyja Deppa nakon što je već počeo snimati treći film iz serijala "Fantastičnih zvijeri", koji je također franšiza Warner Brosa., ali je dobio 16 milijuna dolara da napusti franšizu usred optužbi za obiteljsko nasilje od strane bivše supruge Amber Heard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:15