‘HIPNOTIZIRAN‘

Kćerkica mu je nestala, zbog toga mu se i brak raspao, a slučaj na kojem radi ima veze s njegovim obiteljskim korijenima...

Hypnotic (2023)
Ben Affleck

 

 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia
Rodriguez se zaputio na teren trilera i fantastike i poskliznuo, unatoč Afflecku u glavnoj ulozi

Dok se bavio akcijskim ekstravagancijama kao što su "Desperado", serijal "Spy Kids", diptih "Sin City" i "Alita: Battle Angel", Robert Rodriguez doimao se kao maštovit i dopadljiv stilist, a u uskom krugu njegovih suradnika bili su Quentin Tarantino i James Cameron: bolje zbilja ne može. No kad se bez ikakvih oslonaca zaputi skliskim terenom trilera i fantastike, kao u filmu "Hipnotiziran", postaje jasno kako lako nasjedne na ponore proizvoljnosti.

Njegov junak je policijski detektiv iz Teksasa (redatelju Rodriguezova kalibra nije bio nikakav problem za tu ulogu angažirati Bena Afflecka) koji malo pomalo otkriva zagonetne okolnosti svoje biografije. Na primjer, kćerkica mu je nestala, zbog toga mu se i brak raspao, a novi slučaj na kojem radi kao da ima veze s njegovim obiteljskim korijenima. Štošta je u tu priču upleteno, hipnoza ima važnu ulogu, iz čista mira policajci ubijaju jedni druge, a iz nekog razloga protagonist je na nju imun. I ne samo to, kćer koju uzalud traži u stanju je razoriti neki gradić poput atomske bombe.

Rodriguez je autor priče, ali je scenarij napisao s Maxom Borensteinom, specijalistom za filmove o Godzilli.

Možda bi bolje bilo da se udružio s nekim sa sluhom za realizam, ovako, sve što ćete upamtiti iz "Hipnotiziranog" je nešto malo stila i vrlo dobar negativac William Fichtner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 16:23