‘NESTALI 2‘

Joško Lokas najavio snimanje nastavka hvaljene serije s braćom Navojec: Fokus je na akciji ‘Oluja‘

Goran Navojec
 Jure Mišković/Cropix
Lokas najavljuje da će fokus radnje biti na vojno-redarstvenoj akciji Oluja

Ekipa hvaljene domaće ratne dramske serije "Nestali", čija je prva sezona ovjenčana i nagradom Zlatni Studio, krenula je u realizaciju druge sezone. Kako nam je otkrio scenarist tog projekta i autor Joško Lokas, čitaće probe već su počele, a uskoro bi trebala pasti i prva klapa.

- Plan je, ako nam to epidemiološka situacija dopusti, da da snimanjem počnemo 26. travnja, a završimo ga do sredine lipnja. Ukupno će, s obje ekipe produkcije, biti oko 45 dana snimanja, a snima se na području Velebita pa sve do kanjona rijeke Zrmanje - otkrio je Lokas.

Ovaj projekt, koji producentska kuća Clinica Studio radi za HRT, imat će ponovno četiri epizode, no ideja je da radnja u sva četiri nastavka prati događanja tijekom jednog dana i noći. Kako je priča prve sezone završila 4. kolovoza 1995., jasno je da je sada fokus točno na danu kada se odvija vojno-redarstvena akcija Oluja.

image
'Nestali'
Jure Mišković/Cropix

- Svi glavni glumci iz prve sezone su tu - Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan, kao šestorica nestalih vojnika koji su se našli iza neprijateljskih redova, no, naravno, bit će i drugih glumačkih imena koje zasad ne mogu otkriti - govori Lokas.

Priča će imati skokove u prošlost, točnije u 1991., 1992. i 1993., kako bi se pojasnili i odnosi među junacima te prikazao njihov život prije akcije. Redatelj je kao i u prvoj sezoni Kristijan Milić, već "specijaliziran" za ratnu tematiku, a direktor fotografije je Mirko Pivčević čiji su efektni kadrovi očarali publiku u prvoj sezoni.

- Uskoro nam predstoji pregled terena, a onda dolazi ostatak ekipe koja će biti smještena u Starigradu, Rovanjskoj, Selinama i Pakelnici i krećemo u snimanje - kaže Lokas.

image
Joško Lokas
Boris Kovačev/Cropix

No, kako je scenarist "Nestalih" ujedno i voditelj HRT-ova kviza "Potjera", Lokasa očekuje, bez sumnje, naporno razdoblje. Naime, dva seta "Potjere" poklapaju se sa snimanjem serije pa će Lokas morati s "Nestalih" juriti u Zagreb radi snimanja novih emisija kviza. Za to vrijeme mijenjat će ga Nikola Kuprešanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2023 12:47