POZNATI POBJEDNICI

Javier Bardem i Cate Blanchett dobitnici prestižne španjolske nagrade Goya

Javier Bardem

 Rober Solsona/Zuma Press/Profimedia
Penelope Cruz, Bardemova supruga, nije osvojila nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu Pedra Almodovara "Paralelne majke"

Javier Bardem (52) osvojio je nagradu za najboljeg glumca na ovogodišnjoj 36. dodjeli nagrada Goya, održanoj u Valenciji u subotu navečer, a australska glumica Cate Blanchett (52) kući je ponijela međunarodnu nagradu Goya, koja se ove godine dodjeljuje prvi put.

Dodjela nagrada Goya najveće je španjolsko filmsko priznanje i smatra se španjolskim ekvivalentom američkom Oscaru, a dodjeljuje ga Španjolska akademija umjetnosti.

image

Supružnici Javier Bardem i Penelope Cruz

Agence/Bestimage/Profimedia

Bardem je svoju sedmu Goyu osvojio za ulogu u mračnoj komediji, filmu "Dobri šef" Fernanda de Aranoa, koji je osvojio šest nagrada, među kojima su i one za najbolji film, najbolju režiju i najbolji originalni scenarij.

Film je imao rekordnih 20 nominacija.

image

Cate Blanchett, Penelope Cruz i Pedro Almodovar

Rober Solsona/Contactophoto/Profimedia

Iznenađenje večeri je uslijedilo kada Penelope Cruz (47), Bardemova supruga, nije osvojila nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu Pedra Almodovara "Paralelne majke".

To je priznanje pripalo glumici Blanci Portillo za "Maixabel", filmu o ženi koja se suočava s teroristima ETA-e, koji su ubili njezina muža.

image

Cate Blanchett

Jack Abuin/Zuma Press/Profimedia

Jedan od vrhunaca svečanosti dodjele nagrada bilo je uručenje novog priznanja - međunarodne nagrade Goya koje je pripalo Cate Blanchett, a uručili su joj ga Pedro Almodovar i Penelope Cruz.

Australska glumica ih je nazvala "legendarnim parom" te je kazala da je praćenje filmova španjolskog redatelja Luisa Bunuela u srednjoj školi promijenilo njezin pogled na svijet.

image

Aitana Sanchez Gijon, Pedro Almodovar, Penelope Cruz i Milena Smit

Agence/Bestimage/Profimedia

Blanchett će s Almodovarom raditi na adaptaciji zbirke kratkih priča Lucije Berlin "Priručnik za spremačice".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:40