STREAM PREPORUKA

Idila Hugha Granta i Nicole Kidman u HBO-ovoj seriji skrši se preko noći

 foto: HBO
Novu seriju potpisuje kreator "Malih laži" David E. Kelley koji i ovaj put zasijeca u svijet imućnih i moćnih

Godine 2017. na malim se ekranima pojavila serija "Male laži" koja nas je kroz krimi-urotu uvela u svijet američkih bijelih, privilegiranih gospođa. Junakinje "Big Little Lies" bile su žene koje naoko ne bi trebale imati nikakvih problema: no, jedan incident je dovoljan da napukne ljuštura klasnih privilegija i izloži ih stvarnosti. Kreator serije "Male laži" bio je američki TV veteran David E. Kelley.

A ovih dana isti prikazivač (HBO) prikazuje novu TV seriju s Kelleyjevim kreativnim potpisom. I ovaj put serija zasijeca u svijet imućnih i moćnih. I ovaj put u seriji briljira Nicole Kidman. Serija o kojoj je riječ nosi naslov "Undoing" (Slom), bazira se na romanu "You Should Have Known" Jean Hanff Korelitz, a prve su epizode premijerno prikazane ovog vikenda.

U "Slomu" Nicole Kidman glumi njujoršku psihoterapeuticu Grace. Grace je uspješna, bogata, ima besprijekornog sinčića (Noah Jupe) i perfektnog muža. Jonathan (Hugh Grant) je lijep, šarmantan, a k tomu i popularni dječji onkolog. Gracein se nepomućeni raj - međutim - skrši unutar 48 sati. Nakon donatorske večeri privatne škole jedna je od majki učenika - prelijepa Elena (Matilda De Angelis) - pronađena smrskane glave. Iste noći Gracein muž nestaje bez traga.

Policija otkriva da je Jonathan liječio sina ubijene, da se s njom zbližio, pa možda i više od toga. "Undoing" je - ukratko - školski primjer suvremene buržujske, "high-end" televizije. Sve je tu: vrhunska produkcija, književni predložak, glumački asovi (odličnu epizodu igra Donald Sutherland). Kelley redovno radi s vrhunskim neameričkim režiserima: "Male laži" su, recimo, režirali Kanađanin Jean Marc Valee i Britanka Andrea Arnold. Takav je slučaj i u "Undoing" koji kao redateljica potpisuje danska dobitnica Oscara Susanne Bier. Početak je dobar, a peripetije tek slijede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 12:08