ARAPSKO PROLJEĆE

HUGH LAURIE GLUMI NEGATIVCA Snimljena 'najradikalnija' adaptacija špijunskih dogodovština Johna Le Carrea

 YouTube
Hugh Laurie velik je ljubitelj Le Carréa i nedavno je priznao da je prije mnogo godina i sam pokušao kupiti prava na tu knjigu, ali nije u tome uspio

Za pozamašnih 30 milijuna dolara, odnosno 20 milijuna funti, snimljena je nova inačica špijunskih avantura po zapisima Johna Le Carréa, a najave govore da se radi o "verziji Smileyja za 21. stoljeće". Upravo se lik starog iskusnog obavještajca Smileyja u predožbi mnoštva ljubitelja Le Carréovih romana ('Dečko, dama, kralj, špijun', 'Smileyevi ljudi'...) ponajviše vezuje uz samog pisca, koji je i sam imao, sada je dobro poznato, solidnih iskustava u obavještajnom radu za britansku vladu.

Simon Cornwell, sin slavnog 84-godišnjeg pisca otkrio je medijima da će ova BBC-eva adaptacija biti "najradikalnija" do sada.

Za početak, u raskošnoj adaptaciji snimljenoj u šest nastavaka najveća je špijunčina - špijunka. Lik Angele Burr glumi Olivia Colman, a radnje je izmještena iz južnoameričkih predjela pod kontrolom narkokartela (gdje se događala u knjizi 'The Night Manager' objavljenoj 1993. godine) i smještena je u vrijeme Arapskog proljeća.

Uz Oliviju Colman, u glume Hugh Laurie, Tom Hiddleston i Tom Hollander.

Hugh Laurie velik je ljubitelj Le Carréa i nedavno je priznao da je prije mnogo godina i sam pokušao kupiti prava na tu knjigu, ali nije u tome uspio. Njegova je namjera bila da tumači ulogu junaka (Pinea), a sada, više od 20 godina kasnije, glumit će starijeg negativca Ropera, dok je uloga Pinea pripala Hiddlestonu.

Televizijska publika u Velikoj Britaniji imat će do kraja mjeseca priliku prva vidjeti kako je to ispalo, a producenti očekuju veliki uspjeh. (BBC je projekt snimao u parterstvu s AMC Network, producentskom kućom zaslužnom za 'Breaking Bad' i 'Mad Men').

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 22:17