VISOKA GLEDANOST

HRT je i dalje lider: Najgledanija su nacionalna televizija u siječnju, jedan kanal posebno dominira

Kviz Potjera

 Hrt/Screenshot
Prvi program HTV-a kontinuirano je na prvoj poziciji najgledanijih tv kanala, što ukazuje na relevantnost i utjecaj javnog medijskog servisa

Hrvatska radiotelevizija u siječnju ove godine bila je najgledanija nacionalna televizija na cijelom danu, pokazuju podaci koje je objavila Agencija za elektroničke medije (AEM) prema istraživanju tvrtke Ad Scanner na uzorku od 900 kućanstava koja predstavljaju 720.000 Iptv i kabel kućanstava u Republici Hrvatskoj. HRT time ulazi u treću godinu lidera po gledanosti, budući da je još od kraja 2019. najgledanija televizija u Hrvatskoj, priopćili su s nacionalne televizije.

Kako navode, prema navedenim podacima, ukupni udio u gledanosti televizijskih kanala Hrvatske televizije na cijelom danu za siječanj bio je 26,8 posto, što je čini najgledanijom televizijom.

Također, Prvi program Hrvatske televizije (HRT-HTV1) s udjelom u gledanosti (SHR) od 16,7 posto bio je najgledaniji tv kanal u siječnju, dok je Drugi program (HRT-HTV2) imao udio od 7 posto, ističe se u priopćenju.

Među najgledanijim emisijama u siječnju bio je popularni HTV-ov kviz „Potjera“ s udjelom u gledanosti od 27 posto. Inače, upravo je kviz „Potjera“ osvojio nagradu Zlatni studio u kategoriji najbolja tv zabava početkom ovog mjeseca, čiji je urednik Igor Grković.

Osim „Potjere“, među najgledanijim sadržajima javnog medijskog servisa bio je i središnji „Dnevnik“ HTV-a s udjelom u gledanosti od 22 posto.

Hrvatska radiotelevizija time nastavlja trend još iz kraja 2019. godine, a prošle je godine bila najgledanija televizija s ukupnom gledanosti svih HRT-ovih kanala od 26,2 posto, dok je najgledaniji kanal bio je HTV1 s prosječnih 15,4 posto udjela.

HRT je naime u prošloj godini prenosio velike sportske projekte, Europsko prvenstvo u nogometu i Ljetne Olimpijske igre, pa je tako i najgledaniji programski sadržaj u prošloj godini, prema prosječnoj minutnoj gledanosti, u Hrvatskoj, bilo 1. poluvrijeme EP u nogometu: Hrvatska – Španjolska, s 32,6% AMR, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:46