POLIMAC PREPORUČUJE

HOĆE LI ROBERT PATTINSON BITI DOBAR KAO BATMAN Uspjeh filmova o Vitezu tame ovisi o glavnom glumcu, a ovaj ima nešto što njegovi prethodnici nemaju

Robert Pattinson; Christian Bale kao Batman
 Profimedia, Buzzfoto, Landmark
 

Krajem svibnja doznali smo da će Robert Pattinson glumiti Brucea Waynea i Batmana u novom filmu o DC-jevom superjunaku "The Batman" koji će režirati Matt Reeves (Cloverfield, Let Me In, Dawn of the Planet of the Apes, War for the Planet of the Apes) i koji bi u kina trebao doći krajem lipnja 2021. godine.

Uspjeh svakog filma o Batmanu uvelike ovisi o tome tko igra naslovnu ulogu, međutim dosadašnji filmovi o Vitezu tame pokazuju da dobar glumac u glavnoj ulozi nije recept za uspjeh.

Christian Bale i Michael Keaton imali su sreće da su surađivali s odličnim redateljima Christopherom Nolanom (Batman Begins, The Dark Knight, The Dark Knight Rises) i Timom Burtonom (Batman, Batman Returns), dok su Val Kilmer i George Clooney, svakako sposobni glumci, zaglavili s Joel Schumacherom (Batman Forever, Batman & Robin) i njegovom "camp" estetikom koja je jednu od najvrijednijih franšiza u industriji zabave privremeno otjerala u holivudski grob.

Naravno, tu je i Ben Affleck, međutim njegovo igranje Batmana pamtit će se većinom po nerealiziranom potencijalu, budući da je u filmu Justice League dio ansambla, a u filmu Batman v. Superman: Dawn of Justice veći dio filma dijeli sa Supermanom kojeg igra Henry Cavill.

Na pitanja kako se Pattinson uklapa u ulogu Batmana i hoće li u njoj biti uspješan odgovara filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:28