ROBIN HOOD U HRVATSKOJ

FOTO: HOLLYWOOD STIGAO U MALO ISTARSKO MJESTO Za samo dva dana snimanja zaradit će 380 tisuća kuna, a u filmu su uloge dobile i koze

 Goran Sebelić / CROPIX

Scenom paljenja sela u Posatu u Dubrovniku u ponedjeljak je završeno snimanje 'dubrovačkih scena' filma ‘Robin Hood: Origins’', a filmska ekipa se u utorak preselila u Istru, u maleno selo Završje. Nakon toga odlaze u Mađarsku, snimanje traje do sredine svibnja.

Završje glumi Robinov rodni kraj, a za samo dva dana snimanja Općina će zaraditi 380 tisuća kuna, piše Dnevnik.hr. U Istri su naplatili i najam javnih površina, a od zarađenog novca već su obnovili dio kulturne baštine i napravili parking.

Selo Završje broji tek pedesetak stanovnika, nalazi se na 240 metara visokom brijegu i predstavljat će Loxley, Robinovo rodno mjesto, odnosno ono što je ostalo od njega.

Uloge su dobile i istarske koze. ‘Tu smo od jutros od 7 sati i čekamo kada nas zovu, mi smo spremni, koze su tu i krećemo. Trebalo bi biti svaki mjesec ovako nešto, da si ljudi nešto zarade’, rekao je kozar Mauricio Žminje.

Snimanje će trajati u srijedu i četvrtak i u Završju su zadovoljni, no smatraju da bi moglo i bolje.

‘Naselje je zapušteno i nema izgleda da će se tu u dogledno vrijeme bilo što pomaknuti, osim filma, film je došao i film će otići’, rekao je Petar iz Završja.

Načelnik općine Grožnjan Claudio Stocovaz istaknuo je da je film ipak donio obnovu u Završje - neke ruševne zgrade su obnovili, postavili prozore i vrata, piše Dnevnik.hr.

U Dubrovniku se snimalo ukupno 12 dana, a bilo je angažirano oko 700 statista. U grad je došlo 650 članova filmske ekipe, a snimali su na Stradunu, u Posatu, na tvrđavi Boka itd.

Nakon Mađarske, u travnju, holivudska se ekipa vraća u Istru gdje će u šumi kraj Završja snimiti scene borbe Robina Hooda i šerifa od Nottinghama.

Snimanje filma 'Robin Hood: Origins' u kojem glavne uloge tumače Taron Egerton, Jamie Foxx i Jamie Dornan počelo je 20. veljače, a režiser je Otto Bathurst. Izvršni producent je E. Bennett Walsh, a među ostalim, film producira i Leonardo DiCaprio.

Ukupni budžet za ovaj film je 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna uložit će se u njegovu promociju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 22:57