‘Happy Valley 3‘

Finale sjajne serije o mjestu gdje ima više narkomana nego običnih građana koje opijati ne zanimaju

Happy Valley 3

 /Bbc Youtube Screenshot
Treća sezona povremeno obiluje drastičnim scenama, osobito neugodna je završnica, ali to je i dalje razina na kakvu smo dosad navikli

Otkako su nam kablovski kanali i streaming platforme postali prozor u televizijski svijet, već smo zaboravili da je to nekad bio HRT. Jedno od posljednjih njegovih velikih otkrića bila je britanska serija "Sretna dolina", no i nju je loše plasirao, u subotu uvečer i to u kasne sate. Naslov je ironičan, tako zovu Sowery Bridge u Zapadnom York­shireu, gdje ima više narkomana nego običnih građana koje opijati ne zanimaju.

Glavnu junakinju, policijsku narednicu Catherine Cawood sjajno je igrala karakterna glumica Sarah Lancashire, uniforma joj baš nije pristajala kao salivena, ali se usprkos tome znala potući i s naizgled jačim suparnicima. Njezin najopasniji protivnik je Tommy Lee Royce (također izvrsni James Norton), zbog njega se ubila Catherinina kći, on je završio u zatvoru, a kad je serija nastavljena nakon šest godina, junakinja je šokirana kad doznaje da joj unuk potajno obilazi oca u zatvoru, i ne znajući što se dogodilo njegovoj majci. Treća sezona povremeno obiluje drastičnim scenama, osobito neugodna je završnica, ali to je i dalje razina na kakvu smo dosad navikli. Jedina je loša vijest da je ovo definitivni kraj priče o "sretnoj dolini", pogledajte posljednju epizodu, pa ćete shvatiti zašto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:44