ŠOK ZA LADY GAGU

Fanovi bijesni zbog Jokera, pljušte grozne ocjene, prijeti mu katastrofa u kinima: ‘Ovo je sramota‘

‘Joker: Ludilo u dvoje‘, redatelja Todda Phillipsa
 

 Warner Bros. - Dc Entertainment/afp/profimedia/Warner Bros. - Dc Entertainment/afp/profimedia
Publika je filmu dala ocjenu D, najgoru ikad za superherojske filmove, a iako je dvaput skuplji od jedinice, zaradit će dvaput manje

Anketiranje kino publike, koju je provela američka tvrtka CinemaScore, pokazalo je da su gledatelji novom filmu Todda Phillipsa "Joker: Ludilo u dvoje" (Joker: Folie à Deux) dali vrlo slabu ocjenu. Nastavku filma "Joker" (2019.), koji je glumcu Joaquinu Phoenixu donio Oscara u kategoriji najboljeg glavnog glumca, kino publika očito nije naklonjena. Film "Joker: Ludilo u dvoje", postao je, naime, prvi holivudski film temeljen na stripu koji je publika, na skali od "A" do "F" ocijenila niskom ocjenom "D" (za usporedbu, originalni je "Joker" zaradio ocjenu B+), piše The Hollywood Reporter.

Što o filmu misli kritičar Jutarnjeg, Jurica Pavičić pročitajte OVDJE

"Joker: Ludilo u dvoje" više sreće nije imao niti u PostTrakovoj anketi, u kojoj mu je publika dala pola zvjezdice od pet.

Nezadovoljstvo publike ogleda se i u kino gledanosti, koja dobrano kaska za očekivanjima. Film, čija je produkcija koštala više od 190 milijuna dolara, u petak je zaradio samo 20 milijuna dolara.

Dok je film "Deadpool i Wolverine" diljem svijeta zaradio 1.3 milijarde dolara i time nadmašio i originalnog "Jokera" (1. 1 milijarda dolara) te postao najpopularniji film s oznakom R (restricted - mlađi od 17 godina film, koji uključuje sadržaj namijenjen odraslima, trebaju gledati uz pratnju odrasle osobe) u povijesti, novom se "Jokeru" (koji također ima oznaku R) zvijezde ne smiješe.

Uzrok neuspjeha novoga "Jokera" je, piše Deadline, jasan kao dan. "Nijedan ljubitelj originalnog filma nije želio pogledati mjuzikl nastavak, gospodine Phillips. I točka", uvjereni su. Pogrešno je bilo i film premijerno prikazati u sklopu Filmskog festivala u Veneciji, mišljenja su također.

"Za film koji traje dva sata i petnaest minuta "Ludilo u dvoje" se čini narativno pomalo tankim, a na momente i dosadnim", napisao je iz Venecije filmski kritičar The Hollywood Reportera David Rooney.

Za razliku od "polarizirajućeg" nastavka, koji je zaradio šarolike kritike, "Joker" iz 2019. godine, čija je produkcija koštala samo pedesetak milijuna dolara, debitirao je veoma uspješno, zaradivši u tom trenu 96. 2 milijuna dolara.

Zanimljivo je i da čak i oni filmovi o superjunacima koji podbace na kino blagajnama inače zarade pristojne ocjene ankete CinemaScoresa. Primjer tog fenomena je film "The Marvels", koji je dobio ocjenu B.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:14