DODJELA U LA-U

Evo koji filmovi, serije i glumci su slavili na Zlatnim globusima!

Cillian Murphy i Robert Downey mlađi nakon dodjele Zlatnih globusa

 Amy Sussman/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
"Nasljeđe" je proglašeno najboljom dramskom serijom, a serija o problemima koji muče vlasnike uspješnog restorana "The Bear" najboljom komedijom

Povijesna drama o znanstveniku J. Robertu Oppenheimeru "Oppenheimer" britanskog redatelja Christophera Nolana i gotička komedija o preminuloj ženi koju znanstvenici ožive "Uboga stvorenja" grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa trijumfirali su na dodjeli nagrade Zlatni globusi koja se u nedjelju navečer održala u Los Angelesu, javlja Reuters.

"Oppenheimer" je proglašen najboljim dramskim igranim filmom, a "Uboga stvorenja" najboljom komedijom ili mjuziklom.

Zvijezda "Oppenheimera" Cillian Murphy osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu J. Roberta Oppenheimera, dok je Emma Stone proglašena najboljom glumicom u filmskoj komediji ili mjuziklu.

Zlatni globus za najbolju glumicu u drami osvojila je Lily Gladstone za ulogu u filmu “Ubojice cvjetnog mjeseca”, dok je za najboljeg glumca u komediji proglašen Paul Giamatti za ulogu u filmu "The Holdovers".

Za najboljeg redatelja proglašen je Christopher Nolan za režiju „Oppenheimera”, a Robert Downey Jr., koji je u tom filmu glumio Oppenheimerovog neprijatelja, osvojio je nagradu za najboljeg sporednog glumca.

Da‘Vine Joy Randolph osvojila je Globus za najbolju sporednu glumicu u filmu "The Holdovers".

Za najbolji strani film proglašena je francuska drama „Anatomija pada”, koja je dobila i nagradu za najbolji scenarij.

Za najbolji animirani film nagradu je, pak, dobio „Dječak i čaplja”.

Što se tiče televizije, "Nasljeđe" je proglašeno najboljom dramskom serijom, a serija o problemima koji muče vlasnike uspješnog restorana "The Bear" najboljom komedijom.

Nakon nekoliko skandala koji su snašli Udrugu stranih novinara koji prate zbivanja u Hollywoodu, ove je godine u glasovanju sudjelovalo otprilike 300 novinara.

Zlatni globusi predstavljaju početak sezone nagrađivanja u Hollywoodu koja će kulminirati dodjelom Oscara. Ona će se pak ove godine održati 10. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 13:36