SVIJET FILMA

Drugo izdanje PROFilm Days konferencije starta sutra u 9 sati, a očekuje vas više od 10 predavanja

 Darko Tomaš/Cropix
Ovogodišnje izdanje konferencije posebno je izazovno i otvara brojne nove teme u audiovizualnoj industriji, zbog pandemije covida-19

Drugo izdanje PROFilm Days konferencije nastavlja svoj prvotni cilj, a to je kroz predavanja i rasprave domaćih i inozemnih filmskih profesionalaca izmijeniti vrijedna iskustva, povezati predstavnike lokalnih i državnih vlasti, a sve s ciljem dobivanja što kvalitetnijeg audiovizualnog proizvoda i lokacija koje će biti još prepoznatljivije u cijelom svijetu.

Ovogodišnje izdanje konferencije posebno je izazovno i otvara brojne dosad nove teme u audiovizualnoj industriji, zbog pandemije covida-19.

Kako organizirati filmske festivale u doba pandemije, kako snimati u doba covida, serije vs. filmovi, platforme vs. kina - samo su neke od gorućih tema.

Od inozemnih predavača ističe se poznati finski redatelj i producent Arto Halonen i višestruko nagrađivani Murderous Trance Arto će na panelu, koji moderira Danilo Šerbedžija, podijeliti iskustva snimanja u Hrvatskoj.

Gost konferencije je i slavni producent Rick McCallum o kojem je Jutarnji već ranije pisao.

Jedna od aktualnih tema o kojoj će se razgovarati na konferenciji je i izgradnja filmskog studija. Razgovor će se voditi na temelju rezultata studije izvedivosti projekta novog studijskog kompleksa te će biti odličan temelj za raspravu.

image
Ministrica kulture i medija, gđa. Nina Obuljen Koržinek
Darko Tomaš/Cropix

Konferenciju koja započinje sutra u 9 sati možete pratiti na linku ili na Facebook stranici.

Voditelji konferencije su Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske i Tomislav Peleski, location manager, a niže je dostupan i raspored predavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:20