PETER DINKLAGE

‘Drago mi je da je Snjeguljica Latinoamerikanka, no ne slažem se s načinom prikaza patuljaka‘

Peter Dinklage

 Angela Weiss/AFP
Glumac iz serije ‘Igre prijestolja‘ kritizirao je novu verziju poznate Disneyjeve bajke

Peter Dinklage, američki glumac kojeg je proslavila uloga Tyriona u popularnoj fantastičnoj seriji "Igra prijestolja", izjavio je da je remake Disneyjevog animiranog filma "Snjeguljica i sedam patuljaka" temeljenog na priči braće Grimm "nazadna ideja", prenosi BBC.

- Dojmilo me se što su s ponosom odabrali glumicu latinskoameričkog podrijetla da interpretira Snjeguljicu, no i dalje je to priča o Snjeguljici i sedam patuljaka - rekao je Dinklage dok bio gost podcasta američkog stand up komičara Marca Marona.

Zasmetalo ga je što je, prema njegovu mišljenju, Disney "s jedne strane progresivan, no s druge strane priča zaostalu priču o sedam patuljaka koji žive u pećini"

Dinklage je sam patuljastog rasta, koji je posljedica genetskog poremećaja ahondroplazije. Ahondroplazija rezultira trupom dužim od udova.

Na odgovor kompanije Disney nije se moralo čekati dugo.

- Pokušat ćemo izbjeći stereotipe iz originalnog animiranog filma - komentirao je Disney kritiku te dodao da će filmska verzija biti unaprijeđena verzija originalnog klasika.

Iz Disneyja poručuju da su se konzultirali s ljudima patuljastog rasta, dok su radili na produkciji.

Film će producirati Marc Platt, koji je prethodno sudjelovao na snimanju filmske verzije "Male Sirene".

Snjeguljicu bi utrebala utjeloviti Rachel Zegler, po majci Kolumbijka, koja je zasjala u novoj verziji filma "West Side Story" krajem prošle godine. Pisalo se kako je riječ o prvoj Latinoameričkoj glumici, koja će utjeloviti Snjeguljicu, te da je redatelj Marc Webb (The Amazing Spider-Man).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:15