VIZUALNA SENZACIJA

'DOBRI DINOSAUR' JE ČAROBAN CRTIĆ Ali Jurica Pavičić ga je pogledao, i upozorit će vas na neke minuse

Kad se film u režiji Petera Sohna konačno pojavio u kinima, imao je najslabiji utržak u Pixarovoj povijesti. Unatoč svemu tome, "Good Dinasaur" - začudo - uopće nije tako loš

Crtić "Dobri dinosaur" u hrvatska kina stiže s neveselom reputacijom najneuspješnijeg filma u 20 godina povijesti studija "Pixar".

Crtić o civilizaciji razumnih dinosaura/ratara začet je još davne 2009., ali se godinama otezao zbog scenarističkih problema. Pixar je tijekom rada smijenio izvornog redatelja, a kašnjenje "Good Dinosaura" kao lateralnu je štetu imalo otkaz za 90 zaposlenika studija. Kad se film u režiji Petera Sohna konačno pojavio u kinima, imao je najslabiji utržak u Pixarovoj povijesti. Unatoč svemu tome, "Good Dinasaur" - začudo - uopće nije tako loš.

Film o plahom dinosauru koji se uz pomoć čovjeka-ljubimca pokušava vratiti izgubljenoj obitelji kompilacija je niza motiva koje ste već gledali, od klasičnih vesterna do Bambija i Nema. Filmu doista fali čvršće dramske fokusiranosti i pravi klimaks. Ali "Good Dinosaur" vizualno je čaroban s film s nekoliko istinski upečatljivih scena koji u fragmentima funkcionira puno bolje nego kao cjelina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 20:07