Oscarovski šamar

Detalji iz bakstagea: "Svi su ostali u šoku, nakon Smithove pljuske Rocku nastao je muk"

Will Smith šamara Chrisa Rocka na Oscarima

 AFP
Brojne zvijezde su nakon incidenta prilazile bračnom paru Smith. Denzel Wshington odveo je Willa u kut prostorije

Malo tko zna koji su filmovi ove godine proglašeni najboljima na Oscarima, no svi znaju da je Will Smith ošamario Chrisa Rocka jer se šalio na račun alopecije njegove supruge Jade Pinkett Smith. Kako Oscarima iz godine u godinu pada gledanost, brojni su nagađali kako je ova triska bila iscenirana, no The Hollywood Reporter je objavio tekst u kojem tvrde da imaju dokaze da je šamar ipak "pao" spontano.

Tvrde da su razgovarali s brojnim ljudima koji su bili na probi koja se odvijala prije službene dodjele. Osim Rocka, tamo je, među ostalima, bio Will Packer, inače njegov prijatelj te producent Oscara. Sve je, kažu oni koji su bili na licu mjesta, prošlo glatko i bez incidenata.

No onda se Smith u prijenosu uživo ustao iz publike te Rocku priuštio prilično nezaboravnu pljusku.

"U backstageu su bile tone ljudi", rekao je jedan izvor The Hollywood Reporteru, dodajući da je u green roomu vidio Venus i Serenu Williams, kao i brojne filmske zvijezde A-liste, među kojima su Jake Gyllenhaal, Zoe Kravitz, Kevin Costner, Anthony Hopkins te trio koji je kasnije Smithu i dodijelio Oscara; Samuel L. Jackson, Uma Thurman i John Travolta.

Tamo se našla i Smithova dugogodišnja suradnica Meredith O’Sullivan Wasson.

Protokol je bio takav da su zvijezde, koje su odradile svoju ulogu na pozornici, nakon toga išle u backstage.

Tamo je bilo postavljeno nekoliko ekrana, na kojima se prikazivao prijenos. Nakon šamara, "svi u prostoriji su zašutjeli".

"Što se upravo dogodilo? Moj bože!", vapili su navodno okupljeni.

Primijetili su i da Rock nakon incidenta nije slijedio protokol, pa se nije vratio u green room nakon što je Quesloveu dodijelio nagradu za "Summer of Soul". Smith se, pak, ležerno vratio na svoje mjesto.

image

Will Smith i Jada Pinkett Smith na Oscarima

AFP

Rockov menadžer Jason Weinberg ostao je sjediti u šoku, a kasnije je razgovarao s policijom, a protiv Smitha Rock nije digao optužnicu.

Kada je izravni prijenos Oscara prekinut radi reklamnog bloka, sve su oči bile uperene u direktora Oscara Dawna Hudsona te predsjednika nagrade Davida Rubina, koji su se kretali u društvu osobe koja je na nagradi zadužena za odnose s medijima. "Izgledali su maksimalno ozbiljno te se iznimno brzo uputili u privatnu prostoriju", rekao je jedan od izvora koji su se našli na licu mjesta.

Njih se dvojica uopće nisu vratili na svoja mjesta u publici, a Meredith O’Sullivan Wasson je ostatak dodjele provela krećući se na putanji Smithovo sjedalo-backstage. Razgovarala je sa Smithom, ali i s njegovom suprugon Pinkett-Smith, koju je u jednome trenutku držala za ruku, a koja je pričala i sa svojom menadžericom.

Za vrijeme prvih reklama, Smith je otišao u kut sobe sa svojim kolegama Denzelom Washingtonom i Tylerom Perryjem, a obojica su mu, čini se, davali savjete oko toga što bi trebao učiniti nakon incidenta. Točan sadržaj njihovog razgovora nije poznat, no prisutni su primijetili da su kolege Smithu dirale ramena, odnosno radile pokret "uklanjanja prašine" s njegovih ramena.

Nakon što se Smith vratio na svoje mjesto, do njega je došao i Bradley Cooper, koji ga je zagrlio pa se vratio na svoje mjesto. Putem je rupčićem brisao oči. Još nekolicina kolega, među kojima je bila Tiffany Haddish, pokušali su doći do bračnog para Smith, no po putu su shvatili da možda ipak nije najbolji moment pa su se vratili na svoja mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:06