NOVO RUHO KLASIKA

Čuveni ‘Tjelohranitelj‘ dobiva remake, no obožavatelji nisu zadovoljni: ‘Whitney Houston je nezamjenjiva‘

Kevin Costner i Whitney Houston u Tjelohranitelju
 Warner Bros. Pictures/Avalon/Profimedia
Originalna romantična drama iz 1992. godine na svjetskim je kino blagajnama zaradila više od 400 milijuna dolara

Filmski studio Warner Bros. objavio je da radi „remake” kultnog filma "Tjelohranitelj" s Whitney Houston i Kevinom Costnerom. Za pisanje nove verzije zadužen je za Tonyja nominiran dramski pisac Matthew López.

Lawrence Kasdan, koji je napisao i producirao originalni film, te Dan Lin i Jonathan Eirich produciraju novi film. Titula izvršnog producenta pripala je Nicku Reynoldsu, a iako se o potencijalnim glumcima već dulje vrijeme razmišlja, nikakva imena još nisu izašla u javnost.

Doduše, kruže glasine da bismo umjesto Houston i Costnera na velikom platnu mogli gledati Chrisa Hemswortha i Tessu Thompson, ili pak Channinga Tatuma i Cardi B.

Na društvenim mrežama, prvenstveno na Twitteru, reakcije na remake „Tjelohranitelja” većinom su negativne.

- Imam puno toga za reći u vezi ovog remakea, no najbitnija je da želim da pustite originalni film na miru – napisao je jedan od obožavatelja filma.

- Nitko ovo nije tražio. Whitney Houston je nezamjenjiva – kritizirala je korisnica Twittera.

Usprkos miješanoj kritici, osrednjim ocjenama i nominacijama za Zlatnu malinu, originalna romantična drama iz 1992. godine na svjetskim je kino blagajnama zaradila više od 400 milijuna dolara, a njezin soundtrack, zahvaljujući pjesmi „I Will Always Love You”, postao je najprodavaniji soundtrack svih vremena.

Podsjetimo, biografski film o Whitney Houston, trebao bi izaći 2022. godine, a pjevačicu će glumiti britanska glumica Naomi Ackie. Također, prošle je godine Houston primljena u Rock and Roll kuću slavnih, a majka Cissy te menadžerica i šogorica Pat prihvatile su tu čast u ime pokojne zvijezde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:42