FANOVI UŽASNUTI

Cruella iz ‘101 Dalmatinca‘ u novom nastavku ne smije pušiti, ali to je tek prva ‘obiteljski prihvatljiva‘ novost

Emma Stone u novoj 'Cruelli”
 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia
Osim toga, čini se kako ne smije ni zaželjeti krzno štenadi, što ugrožava samu premisu kultnog Disneyevog filma

Kultni Disneyjev film '101 Dalmatinac' po mnogima ne bi bio to što jest bez famozne Cruelle de Vil (Glen Close), koja nikad nije viđena bez cigaršpica u ruci ili ustima. Stoga su fanovi diljem svijeta užasnuti što u novom filmu "Cruella", prequelu spomenutog filma koji je premijerno prikazan u petak, omiljena antijunakinja koja je htjela masakrirati desetke štenaca radi krzna, ne puši. Odluka da se cigareta ukloni iz ruke Cruelle, koju u novom filmu utjelovljuje poznata glumica Emma Stone, izazvala je ruganje poklonika filma, javlja Daily Telegraph.

Kritičar magazina Vanity Fair Richard Lawson na Twitteru je tako vrlo jasno kazao: "Cruella je, bez rasprave, jedan od najslavnijih Disneyjevih likova koji naprosto voli cigarete".

Pa i sama Emma Stone, koja u novom uratku utjelovljuje negativku opsjednutu krznom malenih pasa, kaže da je taj lik bilo teško glumiti bez cigarete.

- Ali, to 2021. naprosto nije dozvoljeno. Nije nam dozvoljeno pušiti u Disneyjevom filmu. Bilo je teško bez tog cigaršpica. Veselila sam se vidjeti taj dim iza sebe, no nije bilo moguće - kazala je glumica za New York Times.

Telegraph podsjeća da je Disney zabranio pušenje u svojim filmovima 2007., a prohibiciju su kasnije nastavili Lucasfilm, Marvel i Pixar, sve s ciljem kako bi njihovi filmovi bili "obiteljski prihvatljivi". Politička korektonost ide i dalje, prošle su godine izdana upozorenja da filmovi poput Dumba, Aristocats i Petar Pan na negativan način prikazuju ljude i kulture. U upozorenju su napisali kako je riječ o stereotipima "koji su bili pogrešni tada kao i sada".

Zvuči potpuno apsurdno, ali u novoj Cruelli ona čak ne smije ni zaželjeti naštetiti životinjama tako da će im oderati kožu jer je to neprihvatljivo. Nije jasno što će raditi, s obzirom da se cijeli film temelji upravo na toj premisi. Producenti su izdali priopćenje u kojem ističu kako "u našem filmu Cruella ni na koji način ne želi naštetiti životinjama", piše Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:56